Da li nogomet u BiH ima smisla: Doputovali sa osmoricom, sudija kasnije morao prekinuti meč

Domaći su u trenutku prekida vodili 7:0

Da li nogomet u BiH ima smisla: Doputovali sa osmoricom, sudija kasnije morao prekinuti meč

S. Mlaćo

Sa samo osam nogometaša krenula je ekspedicija NK Podgrmeč na duel 20. kola protiv NK Vlašić.

Domaći su iskoristili tu prednost, te u 66. minuti vodili 7:0. Ipak, susret je sedam minute kasnije prekinut. Naime, dva nogometaša gostiju su se povrijedila pa je susret morao biti prekinut.

"Gostujuća ekipa NK "Podgrmeč" nastupila s 8 igrača, u spisak igrača i službenih lica prijavila 8 igrača. Na terenu za vrijeme igre nije bilo incidenata, dok je u djelu tribine gdje su bili smješteni domaći navijači navijanje je bilo fer i korektno bez incidenta, nije bilo korištenja pirotehničkih sredstava, gostujućih navijača nije bilo. Utakmica prekinuta u 73 minuti jer je gostujuća ekipa NK "Podgrmeč" ostala sa manje od sedam igrača. Gostujuća ekipa kao i službene osobe dočekane i ispraćene na fer i korektan način", stoji u izvještaju delegata.

Zaista nevjerovatne scene u bh. nogometu, ali u Drugoj ligi Zapad su postale gotovo normalna pojava. Klubovi iz kola u kolo zaista prave cirkus, te je sada na organima Saveza.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Ukoliko se na vrijeme ne dogode promjene, i u narednoj sezoni je očekivati i mnogo veće sramote, što dolasci sa osam nogometaša svakako jesu.

Top Komentari

andi
Nože lige zbog politike gradova,mešetara,zbog situacije gdje glupani političari samo buđet za sebe prave i otimaju od građana,NEMA BUDUCNOSTI NI FUDBALA NI SPORTA,koja budala može voditi klub sa troškom od 100 hiljada km i drugoj ligi a opčina ti da 15 hilkada,,TOJE STVARNOST BIH SPORTA,dok god govna vode politiku države i sporta ovako,GAŠENJE SPORTA JE NA VIDIKU...
0 0
SeoRusilac
Normalno da nema smisla pogotovo kad se pogleda kako se sudi u nizim ligama
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi