Činilo se da je gotovo, a onda Dal Varešanović pokazuje kakav je majstor i diže stadion na noge

Osmi gol u ligi

Činilo se da je gotovo, a onda Dal Varešanović pokazuje kakav je majstor i diže stadion na noge

Edmir Škorić

Fudbaleri Rizespora slave novu pobjedu i to protiv Trabzonspora, kojeg su savladali sa 1:0, a jedini gol postigao je bh. reprezentativac Dal Varešanović.

Bivši igrač Sarajeva igra u strašno dobroj formi i navijači Rizespora uveliko mu se klanjaju. Ekipi je danas donio 10. pobjedu i proboj na peto mjesto. Dalov tim ima 35 bodova i odmah je iza turskih velikana Fenerbahčea, Galatasarayja, Trabzonspora i Bešiktaša.

Gol odluke je Varešanović postigao u 78. minuti. Velike zasluge pripadaju njegovom saigraču Gaichu koji je poslao sjajnu dijagonalu, a Varešanović nije imao dobar prijem lopte, činilo se da mu je pobjegla, no stigao ju je i poslao u mrežu za veliku radost na tribinama.

Sjajnom veznjaku to je bio već osmi gol, a uz to ima i dvije asistencije. Čini se da je jedan od najraspoloženijih za igru od reprezentativaca BiH, uz Edina Džeku koji je u dresu Fenerbahčea postigao čak 16 golova.

U drugoj danas odigranoj utakmici 22. kola turske lige, Galatasaray je nakon preokreta slavio sa 3:1 protiv Istanbulspora i opet se izjednačio sa vodećim Fenerbahčeom, pa oba tima imaju po 57 bodova.

Oglasi

Sambissa je doveo goste u vodstvo u, da bi u 36. minuti Akturkoglu s penala izjednačio. Isti igrač donosi preokret golom u 79. minuti, da bi sve riješio Icardi golom sa bijele tačke u 92. minuti.

Argentincu je to bio 13. gol u prvenstvu, pa sada zaostaje "samo" tri gola za Džekom, ali obojici je prvenstveno želja i cilj da osvoje prvenstvo Turske.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Superliga se nastavlja već za vikend. Fenerbahče će u nedjelju ugostiti Ankaragucu, a dan kasnije ekipi Galatasaray dolazi Gaziantep.

Trabzonspor Edina Višće dočekuje Kasimpasu za koju igra Haris Hajradinović, dok će Dal Varešanović novi gol ili asistenciju tražiti na gostovanju kod Karagumruka u nedjelju. Sivasspor dočekuje Bešiktaš, Adana Demirspor će ugostiti Hatayspor, Bašakšehir će gostovati Konyasporu, a poljednjeplasirani Istanbulspor dočekuje Samsunspor.

Top Komentari

Ham0
Akademija!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti