Rivali padaju i nemoćno gledaju loptu u mreži, a navijači slave Dala Varešanovića
Varešanović slavi pogodak

Trenutno je na semaforu 1:1

Rivali padaju i nemoćno gledaju loptu u mreži, a navijači slave Dala Varešanovića

Samir Mlaćo

Povremeni bh. reprezentativac Dal Varešanović u životnoj je formi.

Povremeni bh. reprezentativac Dal Varešanović u životnoj je formi.

Naime, Varešanović je danas postigao novi pogodak i sigurno će mu mnogo značiti u nastavku sezone.

Njegov Rizespor je pveo 1:0 na gostovanju kod Alanyaspora dvadesetak minuta do kraja, a upravo je Varešanović postigao jedini pogodak do sada na meču za svoj tim, no domaćin je brzo uzvratio.

Pogodio je bivši član Sarajeva u 52. minuti na asistenciju Hoyera, a pogodak možete pogledati u video prilogu.

[twitter]https://twitter.com/recap_football_/status/1748711652462047701[/twitter]

Oglasi

Varešanović je dobro pratio ubačaj sa strane i prevario protivničkog igrača i golmana, te poslao loptu u mrežu.

Od sedam golova i tri asistencije koliko ima u dresu Rizespora, Dal Varešanović je pet golova i asistenciju upisao od početka decembra 2023. godine do danas. Danas je dodao novi pogodak i jasno pokazao da je glavni igrač svog tima.

Sa Koševa je otišao uz zadovoljstvo navijača Sarajeva koji su smatrali da Varešanović nema kvalitet za njihov tim. On je brzo pokazao da su itekako pogriješili, a o svemu je i govorio za SportSport.ba.

"Kad se gleda iz pozadine, svi bi rekli da mi je to prezime teret. Od malena sam slušao te neke komentare jer mi je prezime kakvo jeste i od malena sam se naučio nositi s tim. Nije mi to predstavljalo neki veliki problem, a isto tako puno mi je pomogla porodica i prijatelji što se tiče usmjeravanja i shvatanja iako ni za šta nisam kriv, niti sam dao nekog povoda da mi se radi što mi se radilo. Nikom ništa ne zamjerim, te stvari su me učinile jačim i pomogle su mi da sada uživam.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Razmišljam samo o fudbalu, dok u Sarajevu ne razmišljaš samo o sebi, voliš klub i razmišljaš o klubu, pa dok je Mirza (Varešanović, Dalov otac, op.a) bio trener, to su neke druge emocije. Sarajevo je moj klub, Sarajevo me je napravilo igračem i zaslužno je za dosta toga što sam sada. Svi ti negativni komentari i te prozivke su mi učinile jednu veliku uslugu. Ja sam svjestan toga da više nigdje pritiska neću imati i da pritisak u suštini više ni ne osjetim, s obzirom šta sam prošao u Sarajevu."

Na semaforu je trenutno 1:1.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Samo TRPAJ DALARA, u inat PLACENICIMA koji su te OSPORAVALI..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi