Reprezentativac BiH im preskup: Olimpija odustala od Varešanovića i okrenula se drugom fudbaleru

Izraelac stiže u Ljubljanu

Reprezentativac BiH im preskup: Olimpija odustala od Varešanovića i okrenula se drugom fudbaleru

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Dal Varešanović (22) napušta FK Sarajevo, ali gotovo je izvjesno da neće pojačati redove ljubljanske Olimpije s kojom se povezivao prethodnih mjeseci. Slovenački tim doveo je igrača na poziciju ofanzivnog veznog i to nakon što im je Varešanović postao preskup.

Dal Varešanović vjerovatno neće pojačati ljubljansku Olimpiju. Slovenački tim angažovao je igrača na poziciji ofanzivnog veznjaka i to mjesto će zauzeti Izraelac Saar Fadida.

To je jasan znak da je Olimpija odustala od 22-godišnjeg bh. fudbalera. Iako su pokazivali ogroman interes za njega, odlične igre u dresu FK Sarajevo u finišu sezone i poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, Varešanoviću su značajno podigli cijenu.

Olimpija ne može priuštiti dovođenje Varešanovića. Odlučili su se okrenuti drugim opcijama i završili su angažman 26-godišnjeg izraelskog fudbalera Saar Fadida.

"Sviđa mi se Dal Varešanović, ali nismo ga spremni platiti više od realne vrijednosti", rekao je nedavno sportski direktor Olimpije Goran Boromisa.

Oglasi

Varešanović neće imati previše problema u pronalasku novog kluba. Interes za njega je ogoroman i novi tim bi trebao imati odmah po okončanju reprezentativnih obaveza.

Belgijske ekipe Anderlecht i Club Brugge pokazuju ogroman interes za njega, a tu je interes i njemačkog bundesligaša Bochuma, te MLS timova.

Ugovor s timom s Koševa Dal Varešanović ima do ljeta 2025. godine, pa će FK Sarajevo svakako imati dobru poziciju u pregovorima i neće morati da ga proda pod svaku cijenu ili ispod cijene.

Ovaj talentovani fudbaler je karijeru počeo u omladinskim kategorijama Bordo tima. Igrao je potom za Dinamo i Liverpool, a na Koševo se vratio 2020. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Protekle sezone u dresu Bordo tima je odigrao 31 utakmicu i ostvario je učinak od osam pogodaka i četiri asistencije. Ukupno je za Sarajevo nastupio 63 puta uz 14 golova i četiri asistencije.

Treba istaći da je aktuelna cijena 22-godišnjeg fudbalera na tržištu milion eura.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Hahahahahaha čuj milion eura, to mu nabio forumas Zukanovic, pitajuci ostale forumase koliko da stavi cijenu. Ako ode za 500K eura budite presretni. Nisu stranci budale ko što vi mislite.
2 7
VenamaHrabrih
Slovenci i realne cijene?!? Npr. kao BIG investicioni fond, ili Ljubljanska Banka?
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi