Olimpija ne odustaje od Varešanovića, ali nije jedina koja želi veznjaka Sarajeva

Veliki interes za sjajnog igrača Sarajeva

Olimpija ne odustaje od Varešanovića, ali nije jedina koja želi veznjaka Sarajeva · Saznajemo

Eldar Ganibegović

Veznjak Sarajeva Dal Varešanović jedan je od najboljih igrača tima s Koševa ove sezone. Sarajevo je za njega dobilo ponudu od Olimpije, ali prvak Slovenije nije jedini klub koji je zainteresovan za njega.

U jednoj turbulentnoj sezoni s dosta oscilacija kolo prije kraja FK Sarajevo je uspio izboriti nastup u Evropi, a jedan od najzaslužnijih igrača za to je 21-godišnji veznjak Dal Varešanović.

On je na 30 utakmica ove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine postigao osam pogodaka i podijelio četiri asistencije, te je na sebe skrenuo veliki interes.

Prvak Slovenije, ekipa Olimpije iz Ljubljane, na adresu FK Sarajevo dostavio je ponudu od 250.000 eura, ali čelnici bh. velikana nisu zainteresovani za taj iznos.

Nezvanično saznajemo kako je slovenački tim odlučio da "podeblja" ponudu, pa su za usluge bh. veznjaka spremni izdvojiti 400.000 eura. Osim toga, iz Olimpije su spremni dati Sarajevu i procenat od naredne prodaje. Neslužbeno, radi se o 20 posto. 

Također, saznajemo da se za njegove usluge interesuje i njemački Bochum. Bundesligaš ga prati već duže vrijeme i ne bi imao ništa protiv da ga vidi u svojim redovima.

Oglasi

U svakom slučaju, čini se da mladi Varešanović broji svoje posljednje dane u bordo dresu, a njegove sjajne igre u posljednje vrijeme podigle su interes za njega, ali sasvim sigurno i cifru koju će Sarajevo tražiti na ime obeštećenja.

Ugovor s timom s Koševa Dal Varešanović ima do ljeta 2025. godine, pa će FK Sarajevo svakako imati dobru poziciju u pregovorima i neće morati da ga proda pod svaku cijenu ili ispod cijene.

On je dijete Sarajeva, ali već 2013. godine odlazi u Dinamo, da bise tri godine kasnije vratio u U-17 tim Sarajeva gdje je ostao godinu dana. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zatim je otišao u Liverpool i prošao selekcije od U-18 do U-23 ekipe, da bi se 2020. godine vratio na Koševo i sa Sarajevom je do sada osvojio kup Bosne i Hercegovine.

Nastupio je 18 puta u mlađim selekcijama Bosne i Hercegovine (od U-15 do U-19) i postigao dva gola, a jasno je da bi, ako ovako nastavi, uskoro mogao pokucati i na vrata A tima. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Šta ćeš u Olimpiji kad te traži ekipa iz Bundeslige
3 0
Mostarac94
Zar ovog nisu otpisivali u pocetku sezone? Kao najgoreg ikad a sad ce jos zaradit na njemu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi