Derbi prvenstva na Bilinom polju završen bez golova

Čelik dočekao Žepče

Derbi prvenstva na Bilinom polju završen bez golova

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika i Žepča danas su na Bilinom polju odigrali derbi meč 13.kola Kantonalne lige ZDK. Bio je to duel dvije najbolje ekipe u ligi, a na kraju nije bilo golova, te je meč okončan 0:0.

Zeničani su u ovaj duel ušli sa sedam bodova prednosti u odnosnu na gostujući sastav. Prvi meč jesenas u Žepču okončan je pobjedom Zeničana 0:2, tako da su se danas gosti pokušali osvetiti za taj poraz, ali i da još ostanu u utrci za prvo mjesto.

Prvo poluvrijeme otvoreno, nekoliko šansi s obje strane, Žepče je imalo nešto više od igre, ali golmani Nurković i Trogrlić s druge strane imali su nekoliko sjajnih intervencija. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 0:0.

U drugom poluvremenu ulaskom Šišića, Salijevića domaći tim je bio nadmoćan na sredini terena.Ipak gosti nakon jedne sjajne kontre propuštaju sjajnu šansu, nevjerovatan promašaj sa samo par metara imao je Martinović za goste. S druge strane Čelik je imao nekoliko šansi preko Salijevića, Kovača i Mahmutovića, ali Trogrlić je bio sjajan.

Najbolja prilika za Čelik bila je u 76.minuti kada nakon sjajne akcije Šehić izlazi sam pred Trogrlića šutira u desni donji ugao, a lopta pogađa stativu. Pokušavali su domaći igrači do kraja utakmice da postignu gol, ali danas jednostavno nisu mogli savladati odličnog Nikolu Trogrlića. Mahmutović je u 88. minuti izašao sam pred gostujućeg golmana, koji je još jednom sjajno odbranio. Na kraju ostalo je 0:0, tako da je derbi ovog, kola ali i prvenstva završen bez pogodaka.

Četiri kola do kraja Čelik ima sedam bodova prednosti nad drugoplasiranom ekipom Žepče 2019. U narednom kolu Čelik će "gostovati" u Nemili dok će Žepče na domaćem terenu dočekati Proleter.

Čelik-Žepče 0:0

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Čelik:Nurković, Šehić, Šabić, Smajić, Popović, Ibraković, Salkić, Piljug, Kovač, Čičak i Mahmutović. Trener: Pavle Skočibušić.

NK Žepče 2019: Trogrlić, Badnjar, Tadić, Čančar-Ilićm, Tadić, Lučić Martinović, D. Jukić, Jurić, M. Jukić i Memčić. Trener: Dino Mačak.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AsmirM
Iduce godine svako kolo lokalni derbi u drugoj ligi Centar ,jos ako budu navijaci bice iznad prosjeka zarada ,svima dobro.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi