Dalić će večeras izvesti neprepoznatljivu Hrvatsku

Brojne promjene u sastavu

Dalić će večeras izvesti neprepoznatljivu Hrvatsku

Fudbalska reprezentacija Hrvatske večeras će odraditi posljednju utakmicu u ovoj godini koja je za naše zapadne susjede bila vrlo uspješna.

Uprkos tome što su Imali nekoliko neočekivanih rezultata u kvalifikacijama, Vatreni su se ipak bez većih problema plasirali na Euro i sada čekaju žrijeb koji će biti obavljen 30. novembra u Bukureštu.

Ipak, prije toga Hrvatska će odigrati još jednu prijateljsku utakmicu i to onu protiv Gruzije u Puli.

Prema najavama hrvatskih medija, Vatreni će ovaj susret odigrati u sastavu u kakvom ih do sada nismo gledali. Dalić će uglavnom odmarati one najbolje fudbalere, a oni koji dobiju šansu imat će priliku pokazati selektoru šta znaju i možda osigurati vizu za Euro.

Prema najavama hrvatskih medija, sastav njihove reprezentacije će večeras izgledati ovako:

Livaković, Bartolec, Ćaleta-Car, Perić, Melnjak, Badelj, Kovačić, Perišić, Pašalić, Oršić i Rebić.

Dakle, u redovima Vatrenih mnogo je promjena u odnosu na susret protiv Slovačke, koji je za njih bio i posljednji u kvalifikacijama. Hrvatska je u subotu navečer istrčala ovako:

Livaković, Barišić, Jedvaj, Ćaleta-Car, Perić, Brozović, Modrić, Perišić, Rebić, Vlašić, Petković.

Iz te postave u prvom timu za Gruziju ostalo je pet fudbalera i to Livaković, Ćaleta-Car, Perić, Perišić i Rebić.

Pažnja hrvatske javnosti bit će usmjerena prema vezisti Chelseaja Mateu Kovačiću koji rijetko igra prvu postavu u reprezentaciji i zbog toga nije zadovoljan. Mnogi smatraju da je večerašnja utakmica možda i posljednja prilika da se izbori za startnu postavu, dok bi u slučaju lošije partije vjerovatno otpao iz tih kombinacija pred Euro.

Utakmica Hrvatska - Gruzija igra se večeras od 18.00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi