Dalić: Neki žele obezvrijediti ovu reprezentaciju, a mi smo sjajni cijeli ciklus
FOTO - EPA

Hrvatska nadigrala Sloveniju

Dalić: Neki žele obezvrijediti ovu reprezentaciju, a mi smo sjajni cijeli ciklus

A. Beganović

Hrvatska fudbalskja reprezentacija je na Poljudu nadigrala Sloveniju. Slavili su Vatreni sa 3:0 i tako su nastavili borbu sa Rusijom za 1. mjesto u grupi s obzirom da obje reprezentacije imaju po 13 osvojenih bodova.

Pribojavali su se Vatreni večerašnjeg susreta, koji im je bio od ogromne važmnosti. No, na terenu su kao i mnogo puta do sada, bili pravi.

Nakon meča selektor Zlatko Dalić je bio zadovoljan, zahvalio se navijačima, ali i podvukao da je ovo pobjeda za Luku Modrića kojivečeras nije bio u kadru.

"Sjajna utakmica, sjajni smo cijeli ciklus. Sedam bodova iz tri meča. To je fantastično. Čestitam svojim igračima, ali čestitam i Poljudu. Navijači su danas pokazali koliko vole reprezentaciju iako je neki žele obezvrijediti", rekao je Dalić nakon meča i dodao:

"Ima još mnogo posla do Katara. Još četiri utakmice. Želim reći da i bez Modrića imamo odličnu ekipu, a ova pobjeda je za njega. Jedva čekamo da nam se vrati. Što se tiče odbrane, mogu reći da je odlična u cijelim kvalifikacijama. Zabili smo osam golova, a primili samo jedan. Ništa nije gotovo, no ako ovako nastavimo na dobrom smo putu za Katar."

Svoj komentar dao je i Nikola Vlašić, koji je postigao pogodak.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Iskreno, volio bih da se uvijek igra u Splitu. Ovdje je atmosfera čudesna tako da se ne treba razmišljati za dalje. Kada smo zabili prvi gol shvatili smo da smo puno jači od njih, da je utakmica jednosmjerna ulica i ovo je zaslužena pobjeda", istakao je Vlašić.

Dodajmo da Hrvatska u narednom kolu gostuje na Kipru, dok Rusija na svom terenu dočekuje Slovačku.

Promo

Top Komentari

KviskoKvesic
Svaka čast za borbenost u ove tri utakmice samo tako nastavit do kraja NAJBOLJI STE
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi