Dalić otkrio da je imao pet sjajnih ponuda, ali i razlog zašto ih je odbio

Selektor Hrvatske

Dalić otkrio da je imao pet sjajnih ponuda, ali i razlog zašto ih je odbio

Esmer Oštraković

Reprezentacija Hrvatske u petak će na Rujevici odigrati utakmicu petog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a njihov protivnik je Latvija.

Dalić je u razgovoru za Hrvatske medije otkrio da je odbio veliki broj ponuda zbog Hrvatske, ali je govorio i o još nekim stvarima.

"Nakon finala Lige nacija imao sam ponude tri velika kluba i dvije reprezentacije sa Bliskog Istoka. Mene to ne zanima. Rekao sam im da sam pun želje, volje i motiva za Hrvatsku. Hrvatska je u posljednje dvije godine napravila čudesne rezultate", rekao je između ostalog Dalić, te je otkrio da traži više respekta prema Hrvatskoj:

"Od 29 utakmica izgubili smo samo dvije. Osvojili smo dvije medalje u šest mjeseci, to nije napravio niko. Hrvatska mora imati puno veći respekt od svih, posebno od FIFA-e i UEFA-e", kaže Dalić.

Selektor Dalić je prije nekoliko dana donio i veliku vijest i kazao je da će Modrić za Vatrene igrati najkraće do Evropskog prvenstva 2024. godine.

Oglasi

A tu odluku su klimanjem glave prihvatili i u Real, očigledno svjesni Modrićevog značaja u svlačonici, ali i na terenu popularnih Los Blancosa.

"Mislim da bi se trebalo objaviti da je on prestao igrati. U junu smo razgovarali, ne volimo iskakati u medije, on je tako odlučio, a ja sav sretan", rekao je Dalić na okupljanju Vaternih za septembrski prozor te nastavio.

"Da je on rekao da odlazi u penziju mi bismo to objavili. Hvala mu na tome, on je naša velika snaga i motiv. On ima veliki motiv da nastavi i da vodi Hrvatsku na Euru.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Dalić na klupi i Modrić na terenu su glavni režiseri najslavnijih dana hrvatske reprezentacije pošto su Vatreni u posljednjih pet godina osvojili čak tri medalje.

Na Mundijalima srebro u Rusiji, te broncu u Kataru, a u Ligi nacija je također osvojeno srebno. Naredna velika prilika je Euro u Njemačkoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti