Srbi oteli talentovanog napadača Hrvatskoj, još im se sada i naslađuju

Stojković trlja ruke, Dalić u očaju

Srbi oteli talentovanog napadača Hrvatskoj, još im se sada i naslađuju

Edmir Škorić

Nakon što je jučer selektor Hrvatske Zlatko Dalić objavio spisak igrača za septembarske utakmice u kvalifikacijama za Euro 2024. u Njemačkoj, danas je isto učinio i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi, a na njegovom popisu našao se i igrač koji je vagao između Vatrenih i Orlova.

20-godišnji napadač Petar Ratkov mogao je da bira između Srbije i Hrvatske. Mladi nogometaš (20) preko majke ima hrvatske korijene i hrvatski pasoš, zbog čega je bio na meti HNS-a i Zlatka Dalića.

Spomenuti igrač još nije upisao niti jedan nastup za A reprezentaciju Srbije, pa je zbog toga ima mogućnost promijeniti nacionalnu selekciju, no čini se da je ipak donio odluku.

"Hrvati će biti tužni kad vide najnoviji Piksijev popis: Na njemu je nogometaš kojeg su toliko željeli vidjeti u svojoj zemlji!", glasi tako naslov Kurira.

Ratkov nastupa za Salzburg, a prethodno je ovaj 193 cm visoki golgeter imao dvije sjajne sezone u TSC-u iz Bačke Topole, koja je prodajom mlade zvijezde zaradila pet miliona eura.

Oglasi

Za Salzburg je od dolaska upisao pet nastupa, tri u prijateljskim utakmicama i dva u službenim utakmicama. Tokom njih je postigao dva pogotka. Za njega se raspitivala Austrija, tražili su način da mu ponude igranje za reprezentaciju, ali ubrzo je borba za Ratkova spala na dva imena, a sada je jasno da će nastupati za Srbiju.

Ratkov bi već u septembru mogao upisati zvaničan debi za seniore Srbije, čime će biti zauvijek izgubljen za Hrvatsku.

Srbija u Beogradu dočekuje Mađarsku, a zatim gostuje Litvaniji u Kaunasu.

Na širem spisku koji je upravo objavio selektor Srbije, Dragan Stojković, nalaze se sljedeći igrači:

Vanja Milinković Savić, Predrag Rajković, Đorđe Petrović, Boris Radunović, Nikola Milenković, Strahinja Eraković, Nemanja Gudelj, Miloš Veljković, Erhan Mašović, Strahinja Pavlović, Srđan Babić, Aleksa Terzić, Nemanja Radonjić, Andrija Živković, Mijat Gaćinović, Saša Lukić, Nemanja Maksimović, Uroš Račić, Ivan Ilić, Marko Grujić, Filip Kostić, Filip Mladenović, Stefan Mitrović, Dušan Tadić, Lazar Samardžić, Sergej Milinković Savić, Filip Đuričić, Dušan Vlahović, Petar Ratkov, Luka Jović, Aleksandar Mitrović.

Konačan spisak popularni Piksi potvrdit će prvog septembra, šest dana prije prve utakmice u septembarskom kvalifikacionom prozoru.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Golman Boris Radunović i veznjak Mijat Gaćinović su povratnici u reprezentaciju, dok je iznenađenje izostanak Darka Lazovića koji je spasio Srbiju poraza u Bugarskoj u posljednjoj utakmici. Debitant na spisku je spomenuti Petar Ratkov.

Srbija je trenutno drugoplasirana u grupi sa sedam bodova, koliko ima i prvoplasirana Mađarska, pa bi taj duel u Beogradu na stadionu "Rajko Mitić" mogao da odluči i pobjednika grupe G.

Top Komentari

Frane
Po ocu Srbin i rođen u Srbiji ali eto oteli su ga Hrvatskoj a nitko ga nije ni zvao, jbg moraš nečim kompenzirati ogromnu razliku u uspjesima te dvije reprezentacije.
5 0
bazaorao
Mogu oteti još desetoricu al oni Hrvatskoj nisu ni do članaka.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi