Dalića u Hrvatskoj svi obožavaju, ali ne i Torcida - Ovo mu je poručila u Varaždinu
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Nisu ga štedjeli

Dalića u Hrvatskoj svi obožavaju, ali ne i Torcida - Ovo mu je poručila u Varaždinu

Edmir Škorić

Nogometaši Hajduka danas su u Varaždinu savladali istoimenu domaću ekipu sa 2:1 i nastavili svoj pohod ka tituli.

Splićani su upisali pet pobjeda u prvih pet kola i uvjerljivo su prvi sa 15 bodova, te će pokušati tu i ostati kako bi prvi put od 2005. godine osvojili titulu u Hrvatskoj i prekinuli dominaciju ljutog rivala Dinama. Inače, Hajduk je ostao na devet titula, a jubilarnu 10. nikako da osvoji...

Početak u HNL-u kao iz snova, ostaje da se vidi hoće li ovaj tim iz Dalmacije uspjeti tu i ostati do kraja. U prilog mu idu i Dinamove prodaje ključnih igrača.

A Torcida je i danas ispoštovala svoje igrače i bodrila ih tokom čitavog meča na ovom dalekom gostovanju. Osim toga, imali su poruku za hrvatskog selektora Zlatka Dalića.

"Daliću maži palačinke, a ne nama oči", pisalo je u poruci splitske navijačke grupe.

Oglasi

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Poruka je došla u prvoj utakmici nakon što je Dalić objavio spisak igrača na koje računa u septembarskim mečevima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Hrvatska dočekuje Latvije u Rijeci 8. septembra, a tri dana kasnije gostuje Armeniji. Ovaj put nijedan igrač iz Hajduka nije se našao na spisku.

Marko Livaja je ostao bez poziva, nakon što je na Rujevici nakon finaal Kupa poveo navijanje uvredljivom pjesmom koja sadrži elemente nasilja, čime je uvrijedio navijače Šibenika.

Onda je napustio pripreme Hrvatske pred završni turnir Lige nacija nakon incidenta na treningu u Rijeci. Trening je bio nakratko prekinut nakon što je Livaja krenuo prema tribinama u verbalni okršaj s dijelom publike koji ga nije prestajao vrijeđati.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Nakon incidenta na Rujevici i posljedičnog Markovog odlaska iz reprezentacije, smatrao sam da je i zbog reprezentacije i zbog Marka najmudrije poštedjeti ga u ovoj akciji. Poznato je kako smo uvjetno kažnjeni od strane Uefe te bi svaki potencijalni incident mogao rezultirati kaznom da protiv Turske igramo bez gledatelja te smatram da je s obzirom na sve te okolnosti ovo razumna odluka", objasnio je Dalić izostavljanje Livaje sa spiska.

Mada, obećao je da će nakon septembarskih utakmica razgovarati s Livajom za kojeg smatra da pripada hrvatskoj reprezentaciji i vjeruje da će prije ili kasnije opet nositi dres nacionalnog tima.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi