Dalić iznenadio sastavom za revanš u Atini

Mandžukić i Kalinić od prve minute

Dalić iznenadio sastavom za revanš u Atini

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić odabrao je 11 fudbalera s kojim će započeti revanš meč baraža za Svjetsko prvenstvo protiv Grčke.

Iako su mnogi bili uvjereni da (privremeni) selektor naših zapadnih susjeda neće mijenjati tim koji je u prvoj utakmici slavio sa visokih 4:1, Dalić je odlučio napraviti jednu izmjenu u sastavu koju mnogi smatraju iznenađenjem.

U prvoj postavi Hrvatske naći će se Nikola Kalinić i Mario Mandžukić, koji je zamijenio Andreja Kramarića u odnosu na prvi meč, a ova dvojica napadača nisu često istovremeno bila na terenu.

Kada je riječ o selekciji Grčke, najveća novost je povratak Kostasa Manolasa koji je zbog suspenzije propustio prvi meč na Maksimiru.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Grčka: Karnezis; Torosidis, Sokratis, Manolas, Retsos; Zeca, Tziolis, Tachtsidis, Christodoupoulos; Bakasetas; Mitroglou.

Hrvatska: Subašić; Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić; Rakitić, Brozović; Mandžukić, Modrić, Perišić; Kalinić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi