Škoti strahuju od duela Hrvatske i Srbije: "Ne daj Bože da se sastanu..."

Da li će zaigrati na EURU?

Škoti strahuju od duela Hrvatske i Srbije: "Ne daj Bože da se sastanu..."

S. Grebović

Krajem prošlog mjeseca u Bukureštu je održan žrijeb za grupnu fazu Evropskog prvenstva naredne godine, a žrijeb je spojio neke zanimljive selekcije u istu grupu.

Tako će voljom žrijeba u grupi C igrati reprezentacije Engleske, Češke, Hrvatske kao i pobjednik play offa lige C.

Ime posljednje ekipe ćemo saznati nakon raspleta polufinalnih duela Norveška-Srbija i Škotska-Izrael. Pomenuta grupa će svoje utakmice igrati na Otoku, odnosno u Londonu i Glasgowu.

Eventualni duel Hrvatske i Srbije bi se igrao u škotskom gradu, a tamošnja javnost je već počela strahovati zbog odigravanja tog meča. Škoti su svjesni visine rizika koji nosi duel ovih dvaju ekipa, stoga i pozivaju na oprez.

"Srbijanski i hrvatski navijači se mrze. Bilo bi izuzetno opasno osigurati samu utakmicu tim više što će ista početi u kasnijem terminu. Nije isključeno ni da napadnu policiju", je samo neki od komentara u škotskim novinama.

Bernard Higgins će biti jedan od organizatora te utakmice, ukoliko do nje uopšte dođe, a i sam je svjestan koju opasnost ista nosi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"To će biti hiljadu puta gori meč od derbija Old Firm, potrebno je napraviti detaljan plan osiguranja. Molimo Boga da se ne sastanu...".

Naravno da bi se naše komšije sastale na smotri najboljih selekcija Evrope, Srbija će morati savladati prvo Norvešku, a zatim i boljeg iz duela Škotska-Izrael.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi