Dalić nezadovoljan rezultatom protiv Velsa, nakon meča posebno upozorio Dejana Lovrena

Hrvati propustili prvu meč loptu

Dalić nezadovoljan rezultatom protiv Velsa, nakon meča posebno upozorio Dejana Lovrena

E. Čaušević

Reprezentacija Hrvatske sinoć je remizirala u gostima protiv Velsa (1:1) u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

U slučaju pobjede Vatreni bi osigurali plasman na EP kolo prije kraja, ali nisu uspjeli da savladaju Velšane. Hrvatska je povela rano golom Nikole Vlašića, ali je Gareth Bale donio Velsu remi.

Dalić nije želio mnogo da komentariše gol Velšana jer su mnogi uvjereni da je prije toga bio faul nad Kovačićem. Selektor Hrvatske samo je poručio da je dovoljni pokazatelj da je veznjak Vatrenih morao izaći s terena zbog povrede nakon tog duela.

"Ne mogu komentarisati da li je bio faul ili ne, ali je činjenica da je Kovačić izašao iz igre zbog povrede iz tog duela. Sudija je taj koji donosi odluke. Ono što mogu reći jeste da ne smijemo primiti gol u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela. Ne možemo biti zadovoljni ovim rezultatom", rekao je Dalić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Veliki problem za Hrvatsku su žuti kartoni jer Dalić neće moći računati na štoperski par Lovren - Vida koji su sinoć dobili žute kartone i neće biti u konkurenciji za meč protiv Slovačke.

"To je dosta nezgodna situacija i to u zadnjoj utakmici. Moramo biti dosta pažljivi oko kartona, a posebno se to odnosi na Lovrena koji je dobio karton nakon gola zbog prigovora. Takve stvari se jednostavno moraju izbjegavati", dodao je Dalić.

Top Komentari

Šulc
Ne kaki uzdigo si se
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi