Dalić: Nismo željeli igrati proti Tunisa, ali nas je UEFA natjerala na to

Moraju odigrati prijateljski meč

Dalić: Nismo željeli igrati proti Tunisa, ali nas je UEFA natjerala na to

Endin Čaušević

Reprezentacija Hrvatske za vikend igra utakmicu protiv Velsa u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Vatreni se već neko vrijeme spremaju za meč protiv Velsa, a nakon toga igraju prijateljsku utakmicu protiv selekcije Tunisa što očito nije bilo plan selektora Zlatna Dalića.

Dalić je izjavio da su u HNS-u na sve načine pokušali izbjeći okršaj protiv Tunisa, ali da jednostavno to nisu uspjeli i da je UEFA insistirala na tome da odigraju ovaj prijateljski meč.

"Htjeli smo apsolutno izbjeći tu utakmicu, ali UEFA je stroga u tim pravilima i morat ćemo igrati protiv Tunisa bez obzira što nismo baš sretni zbog toga. To ću iskoristiti da dam šansu nekim novim igračima. Ipak, sada je jedini fokus Vels i tri boda protiv njih", rekao je Dalić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Hrvatska je u velikim problemima za okršaj protiv Velsa jer su ranije ostali bez Rakitića i Rebića, a poznato je da za ovu utakmicu neće biti spremni ni Vlašić, Bradarić i Rog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi