Dalić o Perišiću: Svi smo se zapitali zašto je to uradio...

Sigurna pobjeda Hrvatske, no nogometaš Bayerna nije se upisao u listu strijelaca

Dalić o Perišiću: Svi smo se zapitali zašto je to uradio...

S. Mlaćo

Hrvatska je lider u grupi E sa 13 osvojenih bodova. Vatreni su sinoć bili sigurni protiv Mađarske i slavili 3:0.

Prepuni Poljud je uživao u sjajnoj igri izabranika Zlatka Dalića, a a terenu su briljirali Modrić, Perišić, Petković, Vida, Brozović i društvo...

Perišić je imao i jedanaesterac koji nije iskoristio u drugom poluvremenu. Razlog je čini se jasan.

"I mi svi smo se zapitali zašto je pucao penal lijevom nogom, ali je njemu ista i lijeva i desna. Žao mi je što nije zabio. Želio je postići gol u Splitu, ali eto nije uspio. Ništa ga nisam pitao nakon utakmice. Periji treba gol da se vrati, a je li lijeva noga razlog promašaja, ne znam", kazao je nakon meča selektor Hrvatske Zlatko Dalić, prenosi Index.hr.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Zanimljivo da je Luka Modrić Perišiću prepustio jedanaesterac, no to se nije pokazalo kao pravi potez.

Ipak, u Hrvatskoj ne žale, bitna su tri boda i sada se Vatreni nalaze na korak od ovjere plasmana na Evropsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti