Dalić poručio Kaliniću šta treba uraditi da se ponovo vrati u reprezentaciju
Hrvatski selektor je ljetos na Mundijalu u Rusiji otjerao Kalinića kući nakon što je napadač Atletico Madrida odbio da uđe u igru u finišu utakmice protiv Nigerije. Ipak, vrata mu nisu još uvijek zatvorena.

Povratak otpisanog?

Dalić poručio Kaliniću šta treba uraditi da se ponovo vrati u reprezentaciju

Endin Čaušević

Hrvatska je u petak pred praznom Rujevicom remizirala protiv Engleske (0:0) čime su gotovo izgubljene šanse da se kroz Ligu nacija plasiraju na Evropsko prvenstvo.

Viceprvaci svijeta su u rezultatskoj krizi nakon sjajnih igara na Mundijalu, a nakon blamaže u Španiji i poraza od 6:0 izabranici Zlatka Dalića su odigrali meč bez golova protiv Engleske. Gosti su mogli i do punog plijena na Rujevici, ali nisu iskoristili nekoliko sjajnih prilika u drugom dijelu.

Nakon utakmice hrvatski mediji dosta su pričali o krizi u napadu ovog tima jer već u dvije utakmice nisu uspjeli postići gol. Tamošnji mediji smatraju da će se teško nadoknaditi odlazak Marija Mandžukića koji se oprostio od reprezentacije, no Dalić je poručio da njega više ne trebaju spominjati ili uplitati u navodnu krizu.

Također, pojavile su se špekulacije da bi se u reprezentaciju mogao vratiti Nikola Kalinić kojeg je Dalić otjerao sa SP-a nakon što nije htio igrati protiv Nigerije. Navodno, Kalinić želi ponovo igrati za Vatrene, no i ovaj put je Dalić poručio šta treba uraditi ta bi se to na kraju desilo.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Uvijek sam govorio da su Kaliniću vrata reprezentacije otvorena i ništa se nije promijenilo na tom polju. Na njemu je potez. Mora se izviniti za ono što je uradio", izjavio je Dalić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi