Dalić pred meč odluke: Mi smo fajteri, borci i pobjednici

Pun samopouzdanja

Dalić pred meč odluke: Mi smo fajteri, borci i pobjednici

E. Škorić

Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić govorio je pred odlučujući meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Hrvatska na Poljudu dočekuje Rusiju i ima priliku pobjedom zauzeti prvo mjesto i direktno se plasirati an Mundijal.

"Mi nismo reprezentacija koja se brani i koja tako igra nogomet. Mi smo fajteri, borci, pobjednici i to ćemo pokazati sutra. Ponijet će nas atmosfera, ali pokazali smo da znamo biti pametni u tim situacijama. Ja sam pun samopouzdanja i vjere u ovu reprezentaciju. Vjeruem momcima do neba da ćemo zajedno ovde nakon utakmice komentarisati našu pobjedu", rekao je Dalić.

Istakao je da neće puno mijenjati u ovoj utakmici.

"Nećemo mijenjati mnogo, sigurno. Možda neke sitne detalje u postavi, ali ko god izađe, ja mu vjerujem. Svi igrači su na dobrom nivou. Koga god stavim, neću pogriješiti. Nemamo nikakvih problema s povredama, svi su zdravi. Vlašić je u puno boljem stanju nego što je bio na zadnjoj reprezentativnoj akciji i on je naš adut sutra".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Jesmo samouvjereni, ali pokazujemo i veliki respekt prema Rusiji. Njihovi rezultati govore o njihovom kvalitetu i Karpin radi dobar posao. Mi se ne bojimo nikoga, vjerujemo u sebe i pred punim Poljudom moramo tako igrati. Samo moramo biti strpljivi. Ako treba i do sudijske nadoknade", dodao je Dalić na kraju.

Susret se igra u Splitu u nedjelju od 15 sati.

Top Komentari

user1614932756
Ma otrest ce ih hrvatska ko slinu ljudi su u najtezim situacijama uvjek najbolji za razliku od nas mama moja draga
4 0
emanuelmacron
imam osjecaj da sami sebe uzdizete,koda ste se uprpili,i kulturnije usrali o strahulje
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi