Dalić pred Wembley i meč odluke: Vukovar nam je motiv!
Pobjedom nad Engleskom u nedjelju Hrvatska bi dobila status nositelja u kvalifikacijama za EP, ali i igrala bi play-off Lige nacija

Hrvatska ima dobru šansu

Dalić pred Wembley i meč odluke: Vukovar nam je motiv!

Edmir Škorić

Hrvatska reprezentacija trijumfom nad Španijom (3:2) došla je u situaciju da se bori za prvo mjesto u grupi u Ligi A.

U nevjerovatnoj završnici na Maksimiru Hrvatska je golom Tina Jedvaja došla do pobjede u zadnnoj minutit nad Španijom.

"Prvo čestitam igračima i svima koji su bili na stadionu, nagradilo nas je na terenu. Bila je to sjajna utakmica. Rezultat se okretao ovako i onako. Stajali smo dobro, i poštovali raspored i to nas je nagradilo. I tog bloka smo se otvarali i stvorili šanse. Na kraju je to sve bilo prekrasno", rekao je na kraju meča hrvatski selektoro Zlatko Dalić, pa je nastavio:

"Nagradilo nas je, i Jedvaja i sve nas. Niko od nas nije bio u fazi odbrane tokom zadnjeg napada i onda zabijemo gol. To pokazuje koliko dečki žele pobjedu i žive za sve ovo".

U nedjelju će Vatreni na Wembleyju igrati i za Vukovar...

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Idemo na Wembley da uživamo u nogometu. Najvažnija su nam tri boda kako bi mogli biti nositelji u kvalifikacijama za Euro Idemo probati da ih dobijemo. Utakmica je već za dva dana, ali imat ćemo motiv za tri boda i za Vukovar. Tada je dan sjećanja na Vukovar, nećemo moći prisustvovati, ali bit ćemo u mislima s njima", dodao je Dalić.

Ukoliko Hrvatska izgubi ili odigra neriješeno, bit će posljednja u grupi, ali pobjeda donosi sve - status nositelja u kvalifikacijama za EP i plasman na završni turnir Lige nacija.

Top Komentari

F_C_Bracelona_
Normalno da vam je Vukovar motiv, nisu sigurno Ahmići.
32 6
roki-rokic
hebo te vukovar
11 24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti