Počele su trenerske promjene u Prvoj ligi FBiH: Jedna je zvanična, druga se očekuje sutra

U Bihaću ponovo u problemima

Počele su trenerske promjene u Prvoj ligi FBiH: Jedna je zvanična, druga se očekuje sutra

Samir Mlaćo, foto: Dino Kurbegović

Trenerske promjene u Prvoj ligi FBiH su počele.

Damir Borovac više nije šef struke NK Jedinstvo Bihać. Bišćani su jučer poraženi od Zvijezde Gradačac 2:0 na svom terenu, te je iskusni stručnjak podnio ostavku.

"Damir Borovac podnio je ostavku na mjestu šefa stručnog štaba NK Jedinstvo Bihać.

Gospodinu Borovcu, želimo sve najbolje u nastavku karijere.", stoji u objavi NK Jedinstvo.

Borovac je vjerovatno najmanji krivac za sve što se desilo Bišćanima jer je došao pred sami start prvenstva, a o igračkom kadru Jedinstva možda je i suvišno govoriti.

Kao i uvijek, sve je bez plana i bilo kakve strategije, ali Bišćani se nekako iz sezone u sezonu spašavaju, te krenu zatim istim putem.

Oglasi

Prema posljednjim informacijama, bez trenera će vjerovatno ostati i NK TOŠK koji je danas poražen od FK Mladost sa 2:0 na svom terenu.

Elvedin Beganović je blizu otkaza, a ceh bi moglo platiti i nekoliko nogometaša koji su u šest kola osramotili dres kluba iz Tešnja, što su im danas poručili i navijači.

Danas se špekulisalo da bi bez poslao mogao ostati i trener Stupčanice Dženan Zaimović, no vrlo brzo iz Olova su kazali da Zaimović sigurno ostaje trener i da sa njim kreću u nove pobjede.

Da li je sve istina ili u Olovu imaju neki drugi plan, biće poznato u narednim danima, no svakako je najveći dobitnik sam Zaimović, jer klub iz Olova sada sigurno neće ga ostaviti bez posla, nakon što su ga odlučili podržati poslije dva poraza u tri utakmice. Sigurno? Ipak, u BiH ništa nije sigurno, pa da sačekamo.

Bilo kako bilo, u Prvoj ligi FBiH je sve uzbudljivije. Klubovi često mijenaju trenere, često, gotovo uvijek bez ikakvog plana za dalje, što na kraju i ne donose ništa dobro.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Krivci se počesto kriju u strukturama kluba, ali oni su na 'sigurnim' mjestama. Navijači su većinom aktivni preko društvenih mreža, pa promjena i nema.

Naredno kolo Prve lige FBiH igra se narednog vikenda. Sloboda je sve bliže Premijer ligi, a borba za opstanak će biti više nego žestoka. Kao i uvijek. Biće prostora i za mešetare, čelnike Saveza, sudije...

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi