Lijep pogodak Damira Sadikovića kao 'tačka na i' u posljednjem meču 28. kola Super lige Srbije
FOTO: Screenshot Arena Sport TV

Slavili su važna tri boda

Lijep pogodak Damira Sadikovića kao 'tačka na i' u posljednjem meču 28. kola Super lige Srbije

Samir Mlaćo

U Super ligi Srbije itekako je zanimljivo.

Odigrani su u protekle dva dana te danas susreti 28. kola, a i dalje je lider Crvena zvezda.

Velika je borba i za mjesta koje vode u play off, jer će se liga uskoro podijeliti, a danas je odigran jedan meč. Napredak je u Kruševcu sa 3:0 savladao Javor iz Ivanjice.

Domaći žele igrati play off i bili su favoriti na svom terenu, dok Javor vodi bitku za opstanak i tako će biti do kraja sezone.

Nakon prvog dijela mreže su mirovale, a onda u 48. minuti Marinković makazicama trese mrežu gostiju. U 68. minuti već je bilo 2:0. Pogodio je Majdevac i sve je bilo riješeno.

Kada se očekivao kraj, lijep pogodak postiže nekadašnji mladi, ali A reprezentativac naše zemlje Damir Sadiković (28). Sadiković je u našoj zemlji nosio i dres Željezničara te Mladosti Doboj Kakanj, a mrežu Javora je zatresao u 90. minuti.

Oglasi

Lijepo je šutirao i na kraju matirao gostujućeg golmana koji nije imao šanse, te je tako na najbolji način krunisao dobru partiju svog tima, ali i vlastitu dobru partiju.

[instagram]https://www.instagram.com/p/C5WQjk2oEOJ/[/instagram]

Sadiković je imao problema sa povredama u proteklom periodu, ali uspješno se vratio i sada je postigao i pogodak.

Do kraja regularnog dijela prvenstva ostala su dva kola, a novo kolo igra se već za vikend.

Napredak je trenutno na osmoj poziciji, poziciji koja vodi u play off, odnosno među prvoplasiranih osam timova. Na devetom mjestu je Novi Pazar sa tri boda manje, te su Pazarci u teškoj situaciji, a za vikend gostuju kod Partizana.

Crvena zvezda ima četiri boda prednosti nad Partizanom, TSC je na trećem mjestu sa 59, a Čukarički, Vojvodina i Radnički 1921 bh. trenera Feđe Dudića imaju po 44 boda.

Radnički je jučer poražen kod Mladost Lučana, te će Dudićevi izabranici u naredna dva kola pokušati napraviti što bolji uspjhe,a onda i pokušati izboriti plasman u Evropu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Bio bi to veliki uspjeh za ovaj klub jer su u trenutku kada je stigao Dudić bili posljednjeplasirani. Za vikend Dudićev tim dočekuje u Kragujevcu Spartak iz Subotice, dok Sadikovićev Napredak igra protiv IMT Beograd u gostima.

Crvena zvezda putuje na megdan posljednjeplasiranom Radniku iz Surdulice koji će gotovo sigurno u niži rang, a članovi Radnika su i dobro poznata premijerligaša imena Haris Hajdarević, Dženan Zajmović, Edin Rustemović, Damir Šovšić, Petar Kunić...

Top Komentari

user1676648256
Ja imena poznati
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti