Monchi našao Džekinog nasljednika: Bijeljinac stiže u špic Rome?
Već neko vrijeme su se Dolberg i Piatek povezivali sa Romom, a sada se sve više pominje ime i Luke Jovića, srbijanskog internacionalca rođenog u Bijeljini

Jović na radaru Rome

Monchi našao Džekinog nasljednika: Bijeljinac stiže u špic Rome?

Roma već neko vrijeme želi dovesti centarfora za budućnost. Čini se da eksperiment sa Patrikom Schickom nije uspio, pa sportski direktor Vučice traga za novim pojačanjem u špicu napada.

Edin Džeko će narednog proljeća napuniti 33 godine, pa u Romi žele što prije pronaći njegovog nasljednika kako bi se on uigrao i bio potpuno spreman kada dođe vrijeme da preuzme ulogu prve opcije u napadu.

Monchi već neko vrijeme razmišlja o opcijama, a italijanski mediji su špekulisali da bi Roma mogla pokušati realizovati transfer poljske senzacije, Genoinog Piateka ili Ajaxovog Kaspera Dolberga.

Ipak, Calciomercato saopštava da je sada u Monchijev vidokrug ušao i napadač Eintracht Frankfurta Luka Jović.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jović pruža fanastične partije u Eintrachtu, u kojem je i dalje na posudbi iz Benfice, a navodno se upravo on sada smatra prvom željom Rome. Monchi bi u realizaciji Jovićevog transfera mogao iskoristiti i poznanstvo i dobre odnose sa njegovim menadžerom Falijem Ramadanijem, ali je jasno da će Roma morati dobro odriješiti kesu želi li vidjeti ovog 20-godišnjaka u svojim redovima jer je on već privukao interes nekoliko velikana, uključujući i Bayern.

Luka Jović je ove sezone odigrao 10 bundesligaških mečeva za Eintracht i postigao devet golova, dok je u pet utakmica Lige Evrope postigao isto toliko pogodaka.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nightcry
Gubitak Jovića za BiH jednak je gubitku Ibrahimovića ili Rakitića - ali važno je da savez ima zgradu u veču od UEFA-ine a skaiting manji i lošiji od onog što ga ima savez Kosova !
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi