Dan odluke za NK Čelik
Gradsko vijeće Zenice danas će riješiti pitanje NK Čelik za naredni period?

Zasjeda Gradsko vijeće Zenica

Dan odluke za NK Čelik

Dino Kurbegović

Nogometni klub Čelik u subotu bi na stadionu Bilino polje u okviru 1.kola Kantonalne lige ZDK trebao odigrati duel protiv NK Novi Šeher.  Ipak dalja sudbina kluba odlučuje se danas.

Kao što smo ranije pisali danas je zakazana tematska sjednica Gradskog vijeća Zenica sa samo jednom tačkom dnevnog reda, a to je NK Čelik, situacija i način rješavanja, te pomoć ovome klubu.

Gradonačelnik i Gradski vijećnici trebali bi naći najbolji model kako pomoći ponosu svih Zeničana. U ovom slučaju će morati ostaviti stranačka prepucavanja po strani, te se razumnim dijalogom i konkretnim prijedlozima, zajedno sa predstavnicima NK Čelik dogovoriti o daljim koracima, odnosno spašavanju jednog od simbola Zenice.

Političarima u Zenici treba biti jasno da je osnova sporta u gradu da NK Čelik bude stabilan, te da se vrati u Premijer ligu u što kraćem roku. Odlazeća Uprava NK Čelik uradila je mnogo posla, ali nisu dopustili da se njihovim imenima manipulira, te da se ucjenjuju ili lažu nakon nekoliko sastanaka u Gradskoj upravi.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Za sve navijače Čelika idealan scenarij bio bi da Grad u punom kapacitetu stane iza svog kluba, te da se odlazeća Uprava kluba predomisli i ipak ostane na čelu kluba iz Zenice.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi