Danas novi sastanak, Džeko se očekuje na ljekarskom

Dijamant počinje s pripremama

Danas novi sastanak, Džeko se očekuje na ljekarskom

A. Čaušević

Pripreme za novu sezonu za Edina Džeka počinju danas. 

Kapiten bh. reprezentacije još uvijek ne zna gdje će nastaviti karijeru, odnosno da li će u predstojećoj sezoni nositi dres Rome ili Intera.

Obzirom da je ugovorom vezan na Romu Džeko bi se danas trebao pojaviti na ljekarskom pregledu u Trigoriji.

Zbog obaveza u dresu Zmajeva iskusni napadač je kao i ostali reprezentativci Rome dobio nešto duži odmor.

Ljekarski pregled bi trebao obaviti danas, a sutra je na programu i prvi trening pod vodstvom Paola Fonsece.

U međuvremenu, danas će Roma i Inter obaviti novi sastanak u prostorijama Lege Calcio. Na jednoj strani direktor Vučice Guido Flenga, a na drugoj sportski direktor Nerazzurra, Giuseppe Marotta.

Da li će biti i postignut dogovor oko transfera teško je reći. Pojedini mediji u Italiji su sinoć objavili informaciju da bi Inter u transfer mogao uključiti i Joaoa Mirandu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iskusni defanzivac je višak u Interu, dok Romi treba treći štoper pa je ta ideja interesantna objema stranama.

Marotta je i na zvaničnom predstavljanju Antonija Contea rekao da je Džeko jedna od meta, a milanski klub je spreman Dijamanta čekati godinu kako bi ga na Giuseppe Meazzu doveo kao slobodnog igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi