Massimo Moratti ne želi Edina Džeku u Interu!

Radije bi da Icardi ostane

Massimo Moratti ne želi Edina Džeku u Interu!

E. Škorić

Bivši predsjednik milanskog kluba Massimo Moratti sa strane prati dešavanja u Interu, ali ovaj se put odlučio i oglasiti.

Traje saga oko dolaska Edina Džeke i Romelua Lukakua u Inter, a nekadašnji predsjednik Nerazzurra smatra da je Mauro Icardi bolji napadač od obojice.

"Iskreno me zanima Conteov Inter. Mislim da kvalitetan trener može da postigne velike stvari. Činjenica da je prošao u Juventusu je irelevantna, on je profesionalac koji je vodio mnoge timove uključujući i reprezentaciju Italije. Naravno, ovo je veliki test za njega, nije lako biti trener Intera", rekao je Moratti.

Conte po svom ukusu pravi tim i za svoju formaciju je odlučio dovesti Lukakua i Džeku, a pustiti Icardija.

"Džeko i Lukaku su vrlo dobri napadači. Jedan je vrlo talentiran, drugi vrlo jak, ali ja još uvijek kažem da je Icardi bolji od obojice", kazao je Moratti, pa je dodao:

"Pitanje oko Icardija je složenije i delikatnije od onoga s čime sam se morao nositi tijekom svog vremena u klubu. Ne zanima me njegovo ponašanje u društvenim medijima, jer igračima sudim samo na osnovu njihovog ponašanja na terenu".

Moratti također smatra da je dolaskom Diega Godina Inter postao ekipa sa najboljom odbranom u Seriji A, ali i dalje za prvog favorita vidi...

"Juventus. Potom Napoli i Inter. Mislim da bi te tri ekipe mogle da se bore za sami vrh", dodao je Moratti.

Vieri rekao za Džeku da je najbolji napadač u Italiji, pa otkrio ime njegovog novog kluba

Legendarni italijanski napadač Christian Vieri govorio je u intervjuu za "Radio24" o bh. napadaču Edinu Džeki.

Podsjetimo, kapiten bh. selekcije dugo vremena se povezuje sa dolaskom u Inter, ali transfer odugovlači Roma koja želi nešto više novca nego što Inter nudi.

Posljednje informacije o ovoj temi kažu kako je Džeko sve dalje od Giuseppe Meazza stadiona, ali čini se da Vieri ipak ima nešto drugačije informacije.

On je upitan ko je za njega najbolji napadač u Italiji, pa je uslijedio zanimljiv odgovor.

"Najbolji napadač u Italiji? Džeko. On dolazi u Inter, sve je već dogovoreno", kazao je Vieri za pomenutu radio stanicu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Vieri je legendarni napadač Nerazzurra koji je, igrajući za ovaj klub, postigao preko 100 golova u šest godina, a također je bio član Juventusa, Lazija, Atletico Madrida, Milana, Monaca, Fiorentine...

Za reprezentaciju Italije je odigrao 49 utakmica te postigao 23 gola.

Top Komentari

bhfanaticos
nek moratti opere zube
5 1
Dobojlija
Moratti tebe niko ne zeli u Interu ,pa se ti nista ne pitas
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi