Današnje utakmice turskog šampionata se nisu morale ni igrati

Super liga, 17. kolo

Današnje utakmice turskog šampionata se nisu morale ni igrati

Danas su odigrana dva posljednja susreta 17. kola turske Super lige. Antalyasport je ugostio Fenerbahče, a Akhisarspor ekipu Konyaspora.

Obje utakmice su završene istim, najenepopularnijim rezultatom - 0:0.

Fenerbahče, koji se i dalje pokušava izvući iz nezapamćene krize, je većim dijelom susreta bio dosta bolji rival na Antayla Areni, ali je golman domaćih Boffin branio sve ozbiljnije pokušaje fudbalera Fenera.

Gosti su u 76. minuti ostali i sa igračem manje pošto je Neustadter dobio drugi žuti karton, pa je postalo jasno da ipak neće uspjeti stići do pobjede.

U finišu susreta je Antalya imala odličnu priliku da možda dođe do trijumfa bez obzira što je većim dijelom susreta bila u podređenom položaju, ali je golman Fenera Tekin na vrijeme istrčao i otklonio opasnost.

Fener sa današnjim bodom ima ukupno 16, te je ostao na 17., pretposljednjem, mjestu na tabeli. Antalyaspor je prestigao Bešiktaš i sada je na šestom mjestu sa 27 bodova.

Golovi nisu viđeni ni na Sport Toto Akhisar stadionu gdje je domaći Akhisarspor ugostio Konyaspor.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Akhisarsport je danas došao do sedamnaestog boda u prvenstvu i nalazi se na 15. mjestu na tabeli, dok je Konya ostala na 8. poziciji i sada ima 25 bodova.

Treba dodati da su danas za Konyu nastupila dvojica bh. fudbalera - Amir Hadžiahmetović je igrao do 79. minute kada ga je zamijenio Deni Milošević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije