Ima 38 godina, a sinoć je napravio asistenciju kojoj se divi cijeli svijet

Dani Alves i dalje u sjajnoj formi

Ima 38 godina, a sinoć je napravio asistenciju kojoj se divi cijeli svijet

Endin Čaušević

Dani Alves se krajem prošle godine vratio u Barcelonu što je bilo veliko iznenađenje.

Alves je napustio katalonski klub na ljeto 2016. godine kada je otišao u Juventus, a nešto više od pet godina kasnije odlučio je da se vrati.

Barcelona je na iznenađenje mnogih ponudila Alvesu ugovor nakon što je postao slobodan igrač, te je on s Kataloncima potpisao saradnju do kraja ove sezone.

Postoji opcija da Alves produži ugovor na još godinu dana, a s obzirom kakve partije pruža u dresu Barcelone to će se najvjerovatnije i desiti.

Iako ima već 38 godina Alves je odigrao nekoliko sjajnih mečeva u dresu Barcelone nakon povratka, te se pokazao kao jako dobro pojačanje na poziciji desnog beka.

Barcelona je sinoć u Kupu kralja poražena od Athletica sa 3:2 nakon produžetaka, a upravo je jedan potez Brazilca obilježio ovu utakmicu. Naime, Athletic je vodio sa 2:1 u finišu regularnog dijela meča, ali je Barca u 93. minuti poravnala na 2:2.

Alves je oduševio sve jer je škaricama asistirao za Pedrija koji je nakon toga sjajno pogodio za 2:2 i odveo meč u produžetke.

Mnogi smatraju da je Alves imao namjeru da uposli upravo Pedrija što je zaista nevjerovatno jer je u prvi mah djelovalo da će Brazilas škaricama pokušati da uputi udarac ka golu, ali je on svojim razmišljanjem na kraju sve ostavio bez teksta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Top asistencija, položaj noge govori da nije htio šutati. Vidim ovim znalci pišu da je slučajno. Dakle slučajno je Dani Alves i najtrofejniji nogometaš svih vremena, sve je slučajno hahaha, koji papci ste vi.
3 6
Bezbeli22
Meni ovo djeluje kao klasično bunarenje, opali je onako nasumice pa neka završi bilo gdje u kaznenom prostoru, pa možda se nešto i desi. I eto slučajno mu se posrećilo.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi