Carvajal panenkom ponizio Livakovića, pa onda pokazao kakav je gospodin

Tako se to radi

Carvajal panenkom ponizio Livakovića, pa onda pokazao kakav je gospodin

Endin Čaušević

Reprezentacija Španije osvojila je sinoć trofej Lige nacija nakon što je u velikom finalu u Rotterdamu pobijedila nakon penala Hrvatsku. Odlučujući penal izveo je Dani Carvajal koji je panenkom prevario Dominika Livakovića, ali nakon toga desni bek Real Madrida pokazao se kao veliki gospodin.

U finalnoj utakmici Španije i Hrvatske u 120 minuta nismo vidjeli golove i meč se završio rezultatom 0:0, a nakon toga osvajač Lige nacija riješen je nakon izvođenja penala.

Crvena furija imala je više znanja i sreće tokom penala i uspjela je na kraju da dođe do trofeja Lige nacija po prvi put u svojoj historiji.

Tragičari Vatrenih u penal seriji bili su Lovro Majer i Bruno Petković čije udarce je uspio da odbrani Unai Simon. Kod Španaca jedini neprecizan s bijele tačke bio je Aymeric Laporte, ali na njegovu sreću to ga nije koštalo na kraju.

Junak je bio iskusni desni bek Dani Carvajal koji je u šestoj seriji pogodio odlučujući penal i uspio je selekciji Španije donijeti trofej Lige nacina na prepunom stadionu De Kuip u Rotterdamu.

Oglasi

Iako je stadion bio ispunjen navijačima Hrvatske na kraju je manja grupa fanova Španije koja je doputovala u Nizozemsku imala više razloga za slavlje. No, ono što je Carvajal izveo u takvom trenutku utakmice je zaista zaslužilo svaku pohvalu.

Livaković nije bio ni blizu da odbrani neki penal Španaca, ali ni sam nije bio spreman za Carvajalovu odluku. Naime, Carvajal je izveo panenku i uspio je da nadmudri Livakovića i golom odluči ovu utakmicu.

No, ubrzo nakon toga desni bek Real Madrida pokazao je kakav je gospodin. Nakon što je kratko proslavio pobjedu sa svojim navijačima i saigračima odlučio je prvo da priđe Luki Modriću s kojim igra u Realu kako bi ga utješio nakon poraza.

Carvajal je potom pružio ruku i ostalim igračima Hrvatske i na sjajan način pokazao da je veliki gospodin.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Inače, Carvajal je u igru ušao početkom prvog produžetka umjesto Jesusa Navasa i nije mu bio problem preuzeti odgovornost u odsutnom trenutku i na takav način donijeti pobjedu svojoj reprezentaciji.

Hrvatskoj je tako propala srebrena medalja i to je četvrta velika medalja za ovu selekciju. Jednom su bili srebreni na Mundijalu, dok su u dva navrata osvajali bronzanu medalju na tom takmičenju.

Top Komentari

Drakula
062171751 evo broj raja ko hoce karat hadzincu,hoce hadzija jos dijete jedno ni ovi ostali nisu njegovi bujrum navalite rupa ko jezero u kljucu sto je presušilo. Bit ce vam patnja ali eto mogu dva od jednom uci
1 1
plemic
đeco ne budalite, komentirajte, zezajte se, ne mrzite se ... ja sam prošao kroz rat i tvrdim da je to velika glupost.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi