Glava pognuta, mobitel u rukama: Da li je večeras na Bilinom polju završena jedna era?

Džekin prolazak kroz mixed zonu nakon ispadanja od Ukrajine

Glava pognuta, mobitel u rukama: Da li je večeras na Bilinom polju završena jedna era?

Admin Čaušević

Da li je Edin Džeko posljednji put zaigrao u dresu reprezentacije BiH na Bilinom polju? Odgovor na to pitanje ćemo saznati u narednom periodu. 

BiH je igrala odlično do 85. minute polufinala baraža za Evropsko prvenstvo, ali je na kraju poražena od Ukrajine nakon dva primljena gola u razmaku od tri minute.

Već danima je u zraku mogući oproštaj Džeke od reprezentacije BiH, pa i nije čudo zašto je bilo zanimljivo vidjeti njegov odlazak sa Bilinog polja.

Prolazeći kroz mixed zonu Džeko je listao mobitel, glava je bila pognuta i nije ga previše zanimalo šta se dešava oko njega.

Zanimljivo da niko od novinara nije pozvao Džeku da prokomentariše dešavanja na terenu i jedan od bolnijih poraza reprezentacije BiH posljednjih godina.

Inače, odmah po izlasku iz mixed zone popularni Dijamant je stavio mobitel u džep pa ja je možda i on vješto želio da izbjegne davanje izjava.

Oglasi

Džeko je rekorder u dresu reprezentacije, vođa i simbole nacionalnog tima i njegov eventualni oproštaj od dresa BiH će sigurno značiti kraj jedne ere.

U izjavi za BHT1 napadač Fenerbahcea je bio misteriozan i nije želio otkrivati detalje o mogućem oproštaju. Sam je rekao da je glava vruća.

"Ne znam, ne znam. Vruće glave ne bih da govorim ništa. Svi smo neočekivano tužni. Da se prespava, pa vidjećemo", poručio je iskusni golgeter.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sarajlija je debi za reprezentaciju upisao u junu 2007. godine kada je i zabio gol Turskoj. U narednih 17 godina zabio je još 64 te postao rekorder nacionalong tima u brojnim parametrima.

U dresu popularnih Zmajeva je igrao na čak pet baraža i svaki put je ispao. Jedino veliko takmičenje na kojem je nastupio bilo je Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Top Komentari

Mustafa
Edine ne brukaj se vise ti bolan vise nisi ni za sta! Kopacke o klin pusti djecu da igraju ti si djuturum za fudbal PENZIJA i ti i Mire
0 1
Baron22
Pitaj Amru šta ona misli hihihi
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi