U prostorijama Barce upravo traje sastanak i sprema se veliki transfer, sve prate i na Maksimiru

Stigao agent Španca

U prostorijama Barce upravo traje sastanak i sprema se veliki transfer, sve prate i na Maksimiru

Edmir Škorić

Bivši igrač zagrebačkog Dinama, Dani Olmo, mogao bi već nakon Evropskog prvenstva napraviti veliki transfer. Na tome se uveliko radi, iako je sam fudbaler trenutno sa Španijom na turniru u Njemačkoj.

Dani Olmo ima veoma uzbudljivo ljeto. Fokusiran je na nastupe na Euru, a dobro je počelo za njega jer su Španci dobili Hrvate s 3:0, ali jasno je da je dio misli nekadašnjeg fudbalera Dinama usmjeren i na dešavanja u Španiji.

A tamo se zaista velikom parom radi na transferu koji se najavljuje. Iako se PSG uključio u trku za potpis igrača njemačkog Leipziga, čini se da Barcelona uveliko rješava to pitanje. Poznato je da postoji odštetna klauzula od 60 miliona eura koja je na snazi do 15. jula i Katalonci žele da što prije završe posao.

Direktor Barcelone, Deco, sastao se sa Jaunmom Lopezom, agentom Danija Olma i Mikayila Fayea. Juanma Lopez je u automobilu ušao u Ciutat Esportiva kako bi pregovarao sa Decom o transferu.

Fokus je na transferu Olma, mada se također razgovara i o ponudi Porta za Fayea. Donedavno je igrao za hrvatskog trećeligaša Kustošiju, a sada bi u transferu vrijednom 15 miliona eura trebao preći u redove Porta.

Oglasi

Porto će uskoro poslati i službenu ponudu, a Barcelona će u Fayeov ugovor ugraditi posebnu klauzulu koja joj omogućuje pravo prvokupa ugovora kako bi zadržala kakvu-takvu kontrolu nad igračem. Faye je doveden u Barcelonu kao velik potencijal. Igrao je dosad samo za drugu ekipu, za koju je u 33 utakmice zabio četiri pogotka.

Barcelonu je nedavno preuzeo Hansi Flick i sasvim je sigurno da Nijemac inzistira na dovođenju Olma. 25-godišnji Olmo, koji može igrati na pozicijama ofanzivnog veznog, lijevog i desnog krila te “lažne” devetke, ima važeći ugovor s RB Leipzigom do 30. juna 2027. godine, ali otkupna klauzula od 60 miliona eura koja vrijedi do 15. jula svakako pomaže Kataloncima da ga dovedu ovo ljeto.

Dinamo je 2020. godine Danija Olma ekipi RB Leipziga prodao za 29 miliona eura. Dogovoreno je da Modri imaju i 20 posto od zarade od narednog transfera.

Računica za zagrebački tim je po tome sasvim jasna. Ako njemački tim proda Olma za 60 miliona eura, Leipzig će imati zaradu od 31 milion i od tog iznosa 20 posto ide u Zagreb. Ta cifra je oko šest miliona eura.

Oglasi

Katalonci će imati pune ruke posla, kako bi po željama Hansija Flicka doveli igrače koji će ekipu napraviti konkurentnom Real Madridu u borbi za titulu u Španiji. Kraljevi su prošle sezone bili prvaci i potpuno su dominirali nad Barcelonom, koja je pod vodstvom Xavija sezonu ranije osvojila titulu.

Xavi je na kraju otišao, imao je nesuglasica sa Joanom Laportom, a navodno je rastanku kumovala navodna želja Xavija da se klub riješi Roberta Lewandowskog.

Bit će sasvim sigurno dosta promjena na Camp Nouu u narednom periodu, no ključne stvari rješavat će se nakon Eura, odnsono u avgustu. Mada, do tada bi Flick već trebao znati na koga može ili ne može računati jer će krajem osmog mjeseca startati nova sezona u La Ligi.

Barcelona odbila milione iz Manchester Uniteda: "Ne dolazi u obzir, nije na prodaju"

Poznata su imena nekih igrača koji od ljeta više neće biti članovi Barcelone. Jedan od njih je Marcos Alonso koji odlazi kao slobodan igrač.

Oglasi

Estanis Pedrola prodan je Sampdoriji za tri miliona eura, dok je Chadi Riad prodan Real Betisu i odmah će put Engleske.

Lista igrača koji odlaze će sigurno biti još duža, no jasno je koje ime na njemu neće biti. Riječ je o Ferminu Lopezu.

Ako je vjerovati španskom Sportu, ovaj fudbaler neće napuštati Barcelonu ovoga ljeta. Odbijena je ponuda s Otoka.

Za njegove usluge navodno je 30 miliona eura ponudio Manchester United, no Barcelona je glatko odbila ponudu Crvenih đavola.

Podsjetimo, 21-godišnji Fermin Lopez je dijete Real Betisa, ali je još 2016. godine stigao u Barcelonu kao tinejdžer.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jedno vrijeme je bio na posudbi u Linaresu, da bi prošle sezone dobio šansu u prvom timu i na 43 nastupa je postigao 11 golova uz jednu asistenciju.

Što se tiče dolazaka u Barceloni, osim igrača koji se vraćaju s posudbe za sada je poznato samo da će 17-godišnji desni bek Hector Fort biti pridružen prvoj ekipi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi