Čovjek koji Seriju A ima u malom prstu tvrdi: "Džeko je dosadniji od Ibrahimovića"

Pohvale na računa Dijamanta

Čovjek koji Seriju A ima u malom prstu tvrdi: "Džeko je dosadniji od Ibrahimovića"

A. Čaušević

Iako su ušli u sumrak karijere Edin Džeko i Zlatan Ibrahimović su među najboljim napadačima Serije A i zaista rijetko ko na Apeninima može u istu rečenicu s njima dvojicom. 

Inter i Milan su u nedjelju navečer odigrali prvi ovosezonski gradski derbi. Završeno je 1:1. Ibrahimović je odigrao cijeli meč, dok je Džeko zbog fizičkih problema napustio igru 15-ak minuta prije kraja. 

Kada je u pitanju individualni učinak Ibrahimović je bio uglavnom rezervisan, prijetio je u finišu, dok je Džeko u nekoliko navrata sjajno uposlio svoje saigrače koji nisu uspjeli poslati mrežu u loptu. 

I prije utakmice oči italijanske javnosti su bile uprte u njih dvojicu, a zanimljivo poređenje dao je Daniele Adani, čovjek koji ima Seriju A u malom prstu.

Adani je dugo godina bio štoper u Seriji A. Igrao je za Lazio, Inter, Bresciju i upisao oko 200 nastupa, a posljednjih godina radi kao stručni analitičar te je itekako upoznat sa stanjem na Apeninima.

Uoči susreta je u razgovoru za Gazzettu dello Sport na indirektran način poručio da je Džeko bolji igrač od Ibrahimovića zbog nešto drugačijih karakteristika. 

"Ibra ima klasu za Zlatne lopte i jedinstvenu karizmu. Kada igraš protiv njega uvijek vas uslovljava, to znam dobro jer je protiv gol u Seriji A dao protiv Brescije kada sam ja bio u odbrani", kazao je Adani te nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Međutim, što se tiče karakteristika, Džeko je dosadniji, 'voda' vas po terenu i onda se odjednom ubacuje u kazeni prostor kako bi napao gol".

Inače, što se tiče ovosezonskog učinka Džeko je na sedam golova u Seriji A na 12 odigranih mečeva, dok Ibra na šest nastupa ima tri postignuta gola. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi