Inzaghi: Džeko i Bastoni su imali nekih manjih problema i nakon prvog poluvremena

Nada se da nije ništa ozbiljno

Inzaghi: Džeko i Bastoni su imali nekih manjih problema i nakon prvog poluvremena

E. Čaušević

Fudbaleri Intera sinoć su remizirali u gradskom derbiju protiv Milana (1:1).

Navijači na San Siru mogli su uživati u sjajnoj utakmici gradskih rivala koji su na kraju podijelili bodove.

No, za bh. javnost glavni trenutak meča desio se u 75. minuti kada je Edin Džeko tražio izmjenu.

Bh. napadač je sjeo na teren i uhvatio se za zadnju ložu lijeve noge i pokazao je da ne može nastaviti meč. No, na svu sreću Džeko je sam odšetao s terena što su mnogi shvatili kao znak da nije u pitanju ozbiljnija povreda.

Dijamant će danas odratiti detaljne preglede kako bi se vidjelo o kojoj povredi je riječ, a nakon toga će se vjerovatno znati da li će Džeko moći igrati za bh. selekciju u mečevima protiv Finske i Ukrajine.

Nakon utakmice održana je i press konferencija na kojoj je trener Simone Inzaghi izjavio da su Džeko i Bastoni imali nekih manjih problema i nakon prvog poluvremena, te da je riječ o umoru zbog žestokog ritma.

"Barella je imao problema jer je ostao bez snage i žalio se na bol u mišiću, pa ćemo vidjeti o čemu se radi. Na kraju prvog poluvremena Džeko i Bastoni su imali također nekih manjih problema, ali kada igrate u ovakvom ritmu to se zna desiti. Sada se samo nadamo da su u pitanju neke sitnice, a ne ozbiljnije povrede", rekao je Inzaghi nakon utakmice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko bi danas trebao doputovati u Sarajevo na okupljanje reprezentacije BiH, a sigurno je da se u našem taboru nadaju da bh. napadač nije ozbiljnije povrijeđen pred najvažnije mečeve kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Zmajevi će danas u 17 sati odraditi prvi trening, a meč protiv Finske na rasporedu je u subotu od 15 sati u Zenici. Na istom terenu igramo i protiv Ukrajine tri dana kasnije.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi