Daniele De Rossi pred prvim trenerskim angažmanom

Legenda Rome

Daniele De Rossi pred prvim trenerskim angažmanom

S. Grebović

Legendarni fudbaler Rome je svoju bogatu karijeru završio u januaru prošle godine u dresu Boce Juniors, a sada je došlo vrijeme da se ponovo vrati fudbalu, ali ovog puta u nešto drugačijoj ulozi.

Čuveni veznjak je dres Rome obukao na 459 utakmica u kojima je postigao 43 gola, dok je boje Italije, sa kojom je osvoio SP 2006. godine, branio 117 puta.

Fudbalski savez Italije potvrdio je da je De Rossi angažovan kao trener u stručnom štabu selektora Roberta Mancinija pred predstojeće kvalifikacije za Mundijal, ali i za nastup na EURO-u ovog ljeta.

"Veoma sam ponosan što počinjem trenersku karijeru u nacionalnom timu, hvala Manciniju i predsedniku Gravini na ukazanoj prilici", riječi su De Rossija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nakon dugih 18 godina provedenih u Romi igračku karijeru je okončao u legendarnoj Boci Juniors za koju je stigao da upiše svega pet nastupa nakon čega je okačio kopačke o klin.

Azzurri iduće sedmice kreću sa kvalifikacijama za SP, a za protivnika će imati Sjevernu Irsku 25. marta. Tri dana poslije idu na gostovanje u Bugarsku, nakon čega će gostovati i u Litvaniji također za tri dana.

Top Komentari

Zgembic
Kad ljudi koji vole svoju zemlju znaju sta rade a ne kao nasi idioti u savezu Adilovica legendu rezervne klupe zovu.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije