Daniele De Rossi nakon 18 godina napušta Romu!

Kraj jedne velike ere

Daniele De Rossi nakon 18 godina napušta Romu! · Zvanično

Endin Čaušević

Daniele De Rossi cijelu svoju dosadašnju karijeru proveo je u dresu Rome iako je svojevremeno imao mnoge ponude evropskih velikana, ali zbog ljubavi prema Vučici nije htio da napušta Olimpico.

De Rossi je dijete Rome i pored Francesca Tottija sigurno jedan od glavnih zaštitinih znakova rimskog kluba. Ovaj 35-godišnji fudbler za Romu je debitovao još dok je bio tinejdžer i od tada je izrastao u prvotimca ovog kluba.

Iako je u najboljim godinama imao velike ponude evropskih velikana odlučio je da ostane u Romi. Najveći interes za njega pokazao je Manchester United koji je u nekoliko navrata slao ponude za njega, ali De Rossi nije htio ni da čuje za to.

Njegov ugovor s Vučicom ističe na kraju ove sezone, a danas je klub saopštio da isti neće biti produžen, te da će De Rossi nakon 18 godina napustiti Romu.

U 18 sezona koliko je odigrao za Romu ovaj iskusni veznjak odigrao je 615 utakmica, postigao je 63 gola i upisao 54 asistencije. U dresu Rome osvojio je svega tri trofeja, dva Kupa Italije, te jedan trofej italijanskog Superkupa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma je na zvaničnoj stranici potvrdila da će De Rossi nakon 18 godina napustiti klub, te da je to zaista kraj jedne velike ere.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

konjnakvadrat
Hajde braco, i vrijeme ti je
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije