Srbijansko-italijanski skandal na Apeninima: Vučićev sin drži karijeru mlade zvijezde!?
Foto: EPA/Screenshot

Italijanska "La Repubblica" pokrenula lavinu

Srbijansko-italijanski skandal na Apeninima: Vučićev sin drži karijeru mlade zvijezde!?

E. Ganibegović

Sin predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Danilo Vučić, navodno je menadžer Dušana Vlahovića, piše italijanska "La Repubblica".

Agencija International Sport Office koja zastupa Vlahovića za KRIK kažu da su neistiniti navodi italijanskog medija koji predsjednikovog sina dovode u vezu sa fudbalerom, a iz kabineta predsjednika Aleksandra Vučića ne isključuju tužbu protiv navedenog italijanskog lista.

Prije nekoliko mjeseci je Fiorentina započela pregovore oko produžetka saradnje s Vlahovićem i nadali su se da će uspjeti u svom naumu, no od toga nije bilo ništa. Vlahovićev ugovor ističe na ljeto 2023. godine, ali po svemu sudeći Firencu će napustiti već ovog januara.

Navodno je Vlahović po tom dogovoru trebao dobiti najveću platu u historiji Fiorentine, ali do zaključenja posla nije došlo.

"Njegov agent treba da dođe u Firenzu i da vodi pregovore. Rekao sam mu da mnogo rizikuje. Mi mu nudimo 40 miliona na pet godina. Ja radim čitave godine za ono što on može da dobije za nekoliko dana“, rekao je predsjednik 'Viole' Rocco Comisso prije otprilike dva mjeseca, te dodao:

"Ponudu smo nekoliko puta povećavali da bismo zadovoljili i Dušana i ljude iz njegovog okruženja, ali uprkos naporima prijedlog novog ugovora nije prihvaćen."

Oglasi

Kako  piše "La Repubblica", značajnu ulogu u odbijanju ovog dogovora imali su agenti koji su zastupali Vlahovića, imali su veće apetite.

"Danilo Vučić jedan je od zastupnika napadača, a također i sin aktuelnog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Vučić je, između ostalog, dospio u žižu javnosti zbog fotografije koja ga prikazuje u društvu osoba iz srpskog podzemlja, toliko da je njegov otac morao da interveniše u jeku predizborne kampanje", piše ovaj italijanski list.

Portal "FirenzeViola" piše da je Vučićev sin utjecajan u agenciji, a osim toga i dobar prijatelj sa mladim fudbalerom.Iz Fiorentine, međutim, nisu zvanično potvrdili da je u pregovorima učestvovao i Vučić mlađi.     

Vlahovićev zvanični agent Darko Ristić za KRIK demantuje navode italijanskog medija:

"Danilo Vučić nije ni na koji način angažovan u agenciji ‘International Sports Office’, niti je ikada bio, pa samim tim nije ni agent fudbalera Dušana Vlahovića", naveo je Ristić u pisanom odgovoru.

Suzana Vasiljević,  savjetnice za medije Aleksandra Vučića kazala je kako je ovo skandal međunarodnih razmjera, te da će vjerovatno tužiti italijanski list.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"’La Repubblica’ je iznijela najstrašnije izmišljotine na račun dečka koji se nikada, ponavljam nikada, nije bavio tim poslom. Što je najstrašnije, oni ne navode nijedan relevantan izvor za svoja saznanja, a ni potvrdu da je Danilo bio u kontaktu povodom ove teme. Ja ću Danila savjetovati da uzme advokate i da ih tuži, jer ovo je skandal međunarodnih razmjera", navela je Vučićeva savjetnica za KRIK i dodala da nema potrebe da se o ovome oglašavaju predsjednik Srbije i njegov sin.

Šta će biti od svega, ostaje nam da vidimo. Definitivno će biti zanimljivo pratiti razvoj događaja u ovom postupku.

Top Komentari

davide.azzurri
Zar Vucic nije *****?? Danilo ciji si sine?
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi