Porodica se odselila iz Rima, odlazi li i Lulić?

Pišu mediji na Čizmi

Porodica se odselila iz Rima, odlazi li i Lulić?

Italijanski mediji pišu da kako bi eri našeg Senada Lulića u Laziju mogao doći kraj.

Nekadašnji reprezentativac BiH je u rimski tim stigao još 2011. godine i u međuvremenu se upisao u zlatne stranice klupske historije, a obzirom da mu ugovor ističe na kraju naredne sezone, sve se češće govori o njegovoj budućnosti u Laziju.

Na Apeninima podsjećanju kako Lulić nikada nije skrivao da je sretan u Laziju, međutim upitno je hoće li i u budućnosti igrati za ovaj tim, obzirom da između dvije strane, kako tvrde, još nije bilo razgovora oko produženja saradnje.

Da bi Lulić po okončanju ugovora mogao završiti dugogodišnju eru u Laziju svjedoči svakako i to što se njegova porodica u međuvremenu odselila iz Italije u Švicarsku, tačnije u Cirih, i to kako bi tamo djeca mogla neometano učiti njemački jezik.

Univerzalcu koji pokriva sve pozicije po lijevoj strani Švicarska je ujedno druga kuća, jer tamo je uostalom počeo karijeru i igrao za nekoliko klubova prije nego što je došao u Lazio. Zbog svega onog što je dosad napravio za Lazio uživa status ljubimca među navijačima, ali i kod predsjednika Claudija Lotita, koji cijenu Lulićevu lojalnost kroz sve ove godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Do sada je Lulić odigrao preko 300 zvaničnih utakmica za Nebeskoplave, osvojio je pritom dva trofeja najmasovnijeg fudbalskog takmičenja na Čizmi, a od 2017. godine nosi i kapitensku traku. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi