Fudbalska liga kakvu Evropa ne pamti, a ludnica je mala riječ: Fenjeraš na kraju može biti prvak
FOTO: vildemfoto.dk

Totalni haos na tabeli

Fudbalska liga kakvu Evropa ne pamti, a ludnica je mala riječ: Fenjeraš na kraju može biti prvak

Haris Zilić
Teme:

Četvrti rang fudbala u Danskoj ili Dvizija 3. mogla bi ove sezone biti hit u evropskom fudbalu iako se radi u poluamaterskoj ligi i za klubove su rijetki ljubitelji fudbala čuli.

U prvenstvu učestvuje 12 klubova i završena je prva polovina prvenstva, dakle odigrano je 11 kola.

Nakon 11 kola liga može ubjedljivo ponijeti epitet najzbudljivije u Evropi.

Pazite ovaj podatak. Prvoplasirana ekipa VSK Aarhus ima 17 bodova, kao i prva dva pratioca Vejgaard i Avarta, a recimo fenjeraš dvanaesetoplasirani Holbaek ima deset osvojenih bodova.

Nakon trećine prvenstva cijela liga je u sedam bodova, što znači da i trenutni fenjeraš na kraju može biti prvak.

Oglasi

Nevjerovatna situacija kakvu evropski fudbal vjerovatno ne pamti.

Opis nije dostupan.

Nakon 22 redovna kola ide Liga za prvaka i Liga za ostanak, a dvije prvoplasirane ekipe izborit će plasman u treći rang fudbala u Danskoj odnosno Dviiziju 2.

Danci su prije nekoliko sezona donijeli odluku da spoje prva četiri ranga takmičenja gdje bi bilo po 12 ekipa i čini se da su uradili dobar potez.

Superliga, Prva divizija, Druga dvizija i Treća divizija sada su zajedničke. Uzbuđenja i borbe ima mnogo više.

Već od petog ranga takmičenja idu podijele na razne grupe i zone.

Ranije su treći rang imali podijeljen na više grupa, ali su to ukinuli i napravili zajedničku treću ligu i zajedničku četvrtu ligu kako bi u svim rangovima takmičenja poboljšali kvalitet fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi