Svjetsko rukometno zlato odlazi u Dansku!
FOTO: EPA

U finalu SP-a savladali Švedsku

Svjetsko rukometno zlato odlazi u Dansku!

H. Zilić

Rukometaši Danske svjetski su prvaci u rukometu. Danci su u finalu Mundijala u Egiptu savladali Švedsku rezultatom 26:24.

Početak utakmice ponudio je veliku borbu s obje strane. Timovi su bili na visini zadataka kada je odbrana u pitanju.

Igralo se gol za gol, a u 25. minuti Švedska je povela sa 10:12. Danci se vraćaju i na poluvrijeme se odlazi sa rezultatom 13:13.

U nastavku Danci preuzimaju malo konce igre. Igralo se gol za gol do 40. minute, a onda Danci serijom 3:0 odlaze na +2. Tu razliku su držali do 52. minute i rezultata 25:23. Šveđani su se borili, pokušavali doći do izjednačenja i preokreta, ali Danci su izdržali i osvojili svjetsko zlato.

Dansku je do trijumfa predvodio Hansen sa šest golova, pratili su ga Nielsen sa pet i Holm sa četiri gola. Na golu je opet briljirao Landin.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kod Švedske Wanne je postigao pet pogodaka, a Lagergren četiri gola.

I srebrena medalja za Švedsku je ogroman uspjeh jer su na Mundijal došli bez nekolio standardnih rukometaša i skoro sa B ekipom, dok su Danci odbranili titulu svjetskih prvaka.

Top Komentari

user1583752673
Egipat je odigrao strasno prvenstvo. Cestitke Dancima
6 1
DolinaHeroja
Sve, sve i apsolutno sve pohvale golmanu rukometa, reprezentacije Danske...svaka čast, mašala Danci !! A Šveđani bez 10 glavnih igrača došli u finale...kapa dole !!!!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti