Srbi se hvatali za glavu u 94. minuti, Piksi prekrstio, ali je bilo uzalud...

Nastavile se kvalifikacije

Srbi se hvatali za glavu u 94. minuti, Piksi prekrstio, ali je bilo uzalud...

Edmir Škorić

U sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se iduće godine igra u Njemačkoj, večeras su odigrana još tri susreta 7. kola.

Derbi večeri odigran je u Budimpešti, gdje je Mađarska pred punim tribinama slavila protiv Srbije sa 2:1. Tako su Mađari ostvarili dva puta pobjede u duelima sa Srbijom i primakli su se plasmanu na Euro.

Varga je u 20. minuti doveo Mađare u vodstvo, da bi Strahinja Pavlović u 33. minuti izjednačio na 1:1. Ipak, samo minutu kasnije sjajan gol Sallaija, pa je Mađarska do kraja sačuvala vodstvo. U nadoknadi velika šansa za Sergej Milinković-Savića, ali je mađarski golman maestralno odbranio njegov udarac glavom. 

Svi su se hvatali za glavu, nisu mogli da vjeruju da lopta nije odsjela u mreži, a selektor Piksi se samo prekrstio dok je pored terena pratio šta se dešava u šesnaestercu Mađara. 

Mađarska ima 13 bodova iz pet utakmica, Srbija 10 ali sa šest odigranih utakmica, dok Crna Gora ima osam i utakmicu manje od Orlova, pa će meč u Beogradu između ovih komšijskih zemalja za tri dana biti izuzetno važan.

Oglasi

Ranije danas je u grupi G odigran duel Bugarske i Litvanije, koja je bila sigurna i slavila sa 2:0, mada je već sada jasno da Litvanci ne mogu ništa napraviti i da će ostati uskraćeni za nastup na EP.

Italijani se suočavaju sa raznim skandalima, neki igrači napustili su kamp zbog optužbi za klađenje, ali svejedno su danas ostvarili pobjedu, što naravno nije neočekivano budući da im je u goste došla Malta, koja je i dalje bez boda u grupi C.

Italijani su slavili sa 4:0, a strijelci su bili Bonaventura, koji je tako postao najstariji igrač koji je na zvaničnoj utakmici postigao gol u dresu Azzurra, te Berardi, koji je prvo dao  gol na asistenciju Barelle krajem prvog dijela, a ona u nastavku još jednim golom zapečatio sudbinu nemoćnih gostiju. Frattesi je u nadoknadi postavio konačnih 4:0.

Italijani su došli na drugo mjesto sa 10 bodova, vodeća je Engleska sa 13. Ukrajina također ima 10, ali i utakmicu više od Italijana, koje za tri dana čeka derbi protiv Engleske u Londonu.

Bitnu pobjedu je upisala i Danska, koja je sa 3:1 bila bolja od Kazahstana i sada se bodovno izjednačila sa Slovenijom na diobi prvog mjesta. Obje selekcije imaju po 16 bodova, a u igri za prva dva mjesta i dalje su Finska i Kazahstan koji imaju po 12 bodova.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Pogotke za dansku reprezentaciju večeras su postigli Wind i Skov (2), dok je rezervista Vorogovskiy dao jedini gol za Kazahstance.

Prije ovog duela, u grupi H odigran je duel Slovenije i Finske, a domaća selekcija uvjerljivo je slavila sa 3:0 i uz Dansku korača prema Njemačkoj.

Top Komentari

Patriotbosna
Volim te BIH
7 1
Patrice77
Au koliko su se laktasenkova braca nabrijala na Srbe, strasno haha
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti