Darren Bent govorio o dolasku Džeke u Tottenham: Shvatit će da je Kane najbolji...

Nekadašnji napadač Pijetlova

Darren Bent govorio o dolasku Džeke u Tottenham: Shvatit će da je Kane najbolji...

Bh. napadač Edin Džeko mogao bi u januarskom prelaznom roku dres Rome zamijeniti dresom Tottenhama, javljali su engleski mediji prije nekoliko dana.

Novi trener Pijetlova Jose Mourinho navodno je zainteresovan za dovođenje Dijamanta i čim je došao na klupu londonskog kluba slao je skaute u Italiju da se uvjere u kakvoj je formi Džeko.

Ova priča podstakla je engleske novinare da kontaktiraju nekadašnjeg napadača Pijetlova Darrena Benta od kojeg su zahtijevali da prokomentariše eventualni dolazakn Džeke u London. On je o Dijamantu imao samo riječi hvale.

"On bi bio vrlo dobro pojačanje. Bio je sjajan u Manchester Cityju, njegov omjer odigranih mečeva i postignutih golova bio je lud i rame je uz rame s najboljima. Što se tiče Spursa, on bi bio savršena zamjena za Harryja Kanea koji bi se mogao odmarati njegovim dolaskom", kaže Bent i dodaje:

"Džeko poznaje Premier ligu vrlo dobro, postizao je golove u Premier ligi za Manchester City i razumjet će da je Kane najbolji napadač na svijetu i da će on biti druga opcija".

Inače, engleski mediji otkrili su prje nekoliko dana da je Mourinho slao skaute na susret Verona - Roma kako bi se uvjerio u kakvoj je formi Džeko. Skauti Pijetlova u posljednje vrijeme mogli su vidjeti samo pozitivne stvari što se nekadašnjeg napadača Cityja tiče jer je postigao tri pogotka na posljednjih pet utakmica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako će u martu napuniti 34 godine, jasno je da Džeko itekako još uvijek ima šta da ponudi kada je u pitanju fudbal na najvišem nivou.

Što se tiče Darrena Benta, on je u Tottenhamu proveo dvije godine. Za to vrijeme je upisao 60 nastupa i postrigao 18 golova. Kasnije je igrao za Sunderland, Aston Villu, Fulham, Derby County itd. Za reprezentaciju Engleske upisao je 13 nastupa uz četiri gola.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Saimai1316
To neki idiot teski,nek gospodin Kane ode u sve te lige u kojima je kralj Dzeksi igrao i nek bude na nivou na kojem je Dzeksi u svakoj od tih ligi onda tek se moze pricati ko je bolji,,,do tad nek Kane stane iza gola kad Dzeksi ima trening pa nek mu lopte donosi
3 3
Bhf111
Dzeko vise ni na odmor nece u Englesku. Legenda Rome uziva tamo pa nije budala. Ima i dobae ugovor a vi nastavite svaki dan pisati kako dzeko ide od kluba do kluba
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi