Klopp objasnio kakve igrače nikada neće dovesti u svoj tim

Oni mu samo smetaju

Klopp objasnio kakve igrače nikada neće dovesti u svoj tim

Edmir Škorić

Trener Liverpoola Jurgen Klopp objasnio je u intervjuu za BT Sports kako ne želi imati u ekipi igrače koji nisu disciplinovani.

Njemački stručnjak je poznat po tome da ima dobre odnsoe sa svojim nogometašima, ali isto tako, kao i većina njegovih zemljaka, želi da su stvari uvijek na svom mjestu i stoga vodi dosta računa o disciplini.

“Vrlo sam disciplinovan. I pritom vrlo opušten, ali ponekad se stvari dogode i onda se pitam nemamo li kaznu za to... Meni je disciplina jako bitna, ali i igrači su navikli na to. Ne možete trenirati timski sport bez discipline. Stoga je bolje ne potpisivati ugovor sa stvarno kompliciranim igračima. Takve igrače nikada ne želim u svojoj ekipi", rekao je Klopp.

Naravno, prema njegovom iskustvu, ima i kandidata koji se s vremenom pokažu kao teški karakteri:
"Onda je bolje da ga makneš s posla, jer on ti može pomoći samo kratkoročno, ali dugoročno će nanijeti štetu".

Iskusni trener dodaje: "Naravno da je bilo igrača koji nisu bili u skladu s mojim principima i onda smo otišli svako svojim putem. Nikad nisam potpisao ugovor s takvim igračima, ali naravno da ćete ih sresti. Ipak, u 22 godine karijere nisam imao takve probleme ili ih je bilo malo", kaže Klopp uz smiješak.

Klopp je imao problema s Mamadouom Sakhom, koji je radio mnoge gluposti i naravno nije dugo ostao u Liverpoolu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

“Najvažnije je da igrači usvoje moje principe. Uostalom, ulazimo u vrlo blizak odnos", dodao je Klopp.

Kloppov Liverpool ne briljira na startu sezone, a danas je na Goodisonu odigrao 0:0 s Evertonom. Nakon šest kola Redsi imaju devet od maksimalnih 18 bodova i nalaze se na šestom mjestu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Borba za 4 mjesto ove sezone,klopino bas si kloc
6 2
Pixi2021
Vezni red užasan do sad i ako se ništa nepromijeni uskoro sumnjam da ce biti medju prvih četiri
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi