Derbi nije opravdao očekivanja: Everton i Liverpool podijelili bodove

Utakmica završena bez golova

Derbi nije opravdao očekivanja: Everton i Liverpool podijelili bodove

Esmer Oštraković

Prvu utakmicu u okviru 6. kola Engleske Premier lige odigrali su Everton i Liverpool.

Naravno riječ je o gradskom derbiju, a utakmica je na kraju završena sa početnih 0:0.

Liverpool je bio blagi favorit na ovom susretu, ali Everton je odigrao jako tvrdu utakmicu, u kojoj se istakao Pickford sa nekoliko sjajnih odbrana.

Dosta bolje prvo poluvrijeme odigrala je ekipa Evertona koja je imala nekoliko prilika, a najbolju je bila kada su pogodili stativu.

Ipak, niti jedni, a ni drugi do kraja prvog poluvremena nisu uspjeli postići gol, te se na odmor otišlo sa početnih 0:0.

U drugom poluvremenu velika ofanziva Liverpoola već od samog početka, ali ponovo se istakao Pickford sa tri-četiri fenomenalne odbrane.

Domaća ekipa je uspjela postići gol sredinom drugog poluvremena, strijelac je bio Coady, ali je nakon konsultacija sa VAR-om gol poništen.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja utakmice Firmino je imao najbolju priliku za Liverpool, ali ponovo je sjajan na golu Evertona bio Pickford.

Na kraju publika nije vidila niti jedan gol, te je utakmica završena bez pobjednika.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...Pickford imao utakmicu karijere,5 cistih golova spasio...Salaha treba prodati za 20 miliona,i onda nekome uvaliti Milnera i dati mu tih 20 miliona da ga uzme...
2 8
RedMostar
@King_Kenny Ahahahahahaha
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi