Majka mu je skupljala flaše na ulici da ga prehrani, sada njegov transfer obara sve rekorde

Životna priča nove zvijezde

Majka mu je skupljala flaše na ulici da ga prehrani, sada njegov transfer obara sve rekorde

Admin Čaušević

Bila je 2013. godina kada su roditelji teška srca dopustili 14-godišnjaku da napusti svoj dom dom i potpiše za velikana. 

Napustio je svoj Artiges i otišao u 600 kilometara udaljeni Montevideo. Potpisao je za Penalo, a skoro deset godina kasnije jedan evropski velikan će ga platiti 100 miliona eura.

Darwin Nunez(22) je nova zvijezda evropskog fudbala i fudbaler zbog kojeg će Liverpool oboriti sve klupske rekorde samo kako bi da doveo u svoje redove.

Dok je bio dječak školska užina mu je bila jedini dnevni obrok. Otac mu je bio zidar i nije mogao napuštati svoj posao, a majka je skupljala flaše i prodavala ih kako bi mu kupila nove kopačke.

Nejgov prvi mandat u Penarolu nije prošao kako je zamislio. Zbog porodičnih problema se morao vratiti kući, da bi sa 16 godina svoj lokalni tim promovisao u treću ligu. Tada je povrijedio i križne ligamente.

Oglasi

Operisao se, a godinu i pol nije igrao fudbal. Tada je radio osam sati dnevno. Ali novu šansu je dočekao i iskoristio je. Opet je stigao poziv Penarola.

Prvi meč je završio u suzama. Plakao je od bolova pa je morao na novu operaciju. Opet se uspio oporaviti i postao je U20 reprezentativac svoje zemlje.

Golove nije postizao pa su na društvenim mrežama počeli da ga uništavaju što je i sam priznao jedne prilike.

"Bio sam dosta na društvenim mrežama. Vidio sam komentare koje mi se nisu svidjeli i bilo mi je muka", kazao je Nunez koji je tada telefon koristio samo za razgovor.

Oglasi

Nakon tri sezone u Penarolu stigao je poziv iz Evrope. Prvoj došao u Almeriju, a zatim je uslijedio transfer u Benficu. U prošloj sezoni na 41 utakmici je postigao 34 gola.

Najbrži koji je bio je Liverpool. Platit će ga 80 miliona plus 20 miliona bonusa i postat će najskuplji igrač u historiji slavnih Redsa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ne zaboravljam odakle sam. Ponizna i radna porodica. Otac mi je dnevno radio osam do devet sati, a majka je na ulici skupljala boce i prodvala ih", rekao je Nunez.

Iako bi se mnogi u njegovom slučaju čuvali kao veliku tajnu teško djetinjstvo koje je prošao Nunez ništa ne krije i osvemu priča s dosta ponosa.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi