Sudija svirao kraj, Darwin krenuo ka centru, a onda je shvatio šta je Klopp naredio svom pomoćniku

Na sve su morali da paze u Liverpoolu

Sudija svirao kraj, Darwin krenuo ka centru, a onda je shvatio šta je Klopp naredio svom pomoćniku

E. Čaušević

Liverpool je u subotu poražen na gostovanju kod Tottenhama sa 2:1 u derbiju sedmog kola Premiershipa, a meč u Londonu obilježio je niz očajnih sudijskih odluka na štetu Redsa. Nakon meča gosti su imali šta da kažu glavnom sudiji, a u centru pažnje našao se Darwin Nunez na kojeg su treneri Liverpoola posebno pazili zbog kratkog fitilja.

Liverpool je poražen sa 2:1 autogolom Joela Matipa u posljednjim sekundama utakmice, ali treba istaći da su gosti igrali s dva igrača manje nakon što su crvene kartone dobili Jones i Mac Allister.

No, ono što je obilježilo meč u Londonu je situacija iz 34. minute kada je gostima poništen čist gol. Luis Diaz je zabio gol za 0:1, ali sudije su ga poništile zbog ofsajda iako je bilo jasno da je to pogrešna odluka.

Došlo je do problema u komunikaciji s VAR sobom i odluka je ostala na snazi što je sve šokiralo. Redsi su žestoko oštećeni, a samo dvije minute kasnije primili su gol za 1:0 što je bio još teži udarac.

Nakon što je utakmica završena mnogi igrači i članovi stručnog štaba Liverpoola krenuli su ka sudijama jer su imali šta da kažu, a posebna pažnja bila je na Darwinu.

Oglasi

Poznato je da Urugvajac ima kratak fitilj i prgav karakter, te su u Liverpoolu se posebno plašili da on ne reaguje burno na kraju i zadužili su jednog od pomoćnika Jurgena Kloppa da na to posebno obrati pažnju.

Darwin je krenuo ka centru kada je sudija svirao kraj, a Kloppov pomoćnik odmah je bio iza njega i zaustavljao ga i upozoravao da ne ide ka sudiji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Urugvajac mu je govorio da ide samo da se pozdravi sa saigračima i pokazao mu je da neće praviti nikakve probleme jer je očito i svjestan bio da je to zadnje što Redsima treba u tom trenutku.

Na kraju je Darwin uspio da se iskontroliše, a potom je srčano pozdravio navijače i dobio ovacije jer je pokazao koliko voli klub s Anfielda.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti