Pao potpis: Davidu Beckhamu 200 miliona eura, ali i žestoke kritike

Promovisat će Katar

Pao potpis: Davidu Beckhamu 200 miliona eura, ali i žestoke kritike

E. Škorić

Država Katar platit će 200 miliona eura bivšem engleskom reprezentativcu Davidu Beckhamu.

Slavni Englez bit će zaštitno lice Katara i Svjetskog prvenstva u ovoj zemlji. Ugovor je potpisan na deceniju, a Beckham je već posjetio nove stadione.

Osim što će promovisati Mundijal, Beckham će promovisati i sam Katar te turizam i kulturu ove države, pa tih 200 miliona eura i ne izgleda previše ako se zna kakvu ulogu u svijetu ima bivša zvijezda Manchester Uniteda i Real Madrida.

Ipak, Beckham je ovim potezom dobio dosta kritika jer je navodno obećano da će na stadionima biti dozvoljene zastave LGBT populacije u zemlji koja je često na meti boraca za ljudska prava.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Takođe, mnogima je već poznato da je cijeli Mundijal izgrađen na znoju napaćenih radnika koji često proživljavaju pakao u nehumanim uslovima, dok je veliki broj njih i smrtno stradao od početka građenja stadiona i ostalih kompleksa.

Osim toga, Katar je organizaciju Svjetskog prvenstva dobio na nelegalan način uz mito. No, Beckham je sve to zaboravio, on se zalaže za napredak Katara i za kvalitetan nogomet koji ćemo gledati u toj zemlji.

Top Komentari

denimen9
Svaka cast Kataru i Beckhamu, a ovi fejk newsi o napacenim radnicima mozete djeci pricati.
3 8
Arnel925
Daj ti meni 200 milja ko jbe kritike
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi