Sedmična plata 800.000 KM: Dobio je papirić s jasnim instrukcijama "ko i gdje" i ništa nije uradio!

Nevjerovatno, ali istinito

Sedmična plata 800.000 KM: Dobio je papirić s jasnim instrukcijama "ko i gdje" i ništa nije uradio!

A. Čaušević

Mnogi ljubitelji fudbala su mišljenja da neki igrači zarađuju puno više nego što to u suštini zaslužuju zbog posla kojeg (ne) obave na terenu. 

Villareal je boljim izvođenjem penala stigao do najvećeh uspjeha u klupskoj historiji osvojivši Europa ligu. Poslije maratonskog finala i beskonačne serije savladan je Manchester United.

Tragičar večeri je bio David De Gea. Iskusni španski golman nije uspio odbraniti niti jedan od 11 penala, a da stvar po njega bude gora promašio je svoj kazneni udarac te je trofej otišao Žutoj podmorinici. 

Poslije susreta De Gea koji sedmično zaradi oko 800.000 KM se odmah našao na udaru kritika, prvenstvno iz razloga što zaista posljednjih godina očajno brani penale. Zadnji kazneni udarac je skinuo još 2016. godine. 

Nakon što je završeno finale u Gdnasku italijanski novinar Angelo Mangiante je došao do papira s instrukcijama gdje i kako igrači Villareala šutiraju penale.

Oglasi

De Gea je uglavnom slijedio instrukcije s papirića, a kada bi se bacio kako treba nije uspjevao da odbrani. Bilo je to u prvih pet serija.

U šestoj seriji je ignorisao informaciju da Moi Gomez šutira po sredini. On se bacio u stranu, a da je ostao na svom mjestu odbranio bi jer je igrač Villareala šutirao kako je i zapisano.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

p1f6m955bv1lt3btu1sb0c9614n3b.jpg

Kritike nije izbjegao ni Ole Gunnar Solskjaer i to iz razloga što na gol u produžecima nije stavio Deana Hendersona. Rezervni golman u sinoćnjem meču obzirom ima učinak od čak 47 % odbranjenih penala tokom karijere. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

LiliKes
Čaušević je inače poznati golman koji je branio za velikane poput Barcelone
6 0
C.Banks
Imaju u Veležu tri bolja golmana od ovog
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi