Kapiten Osasune iznosi teške optužbe nakon poraza od Barcelone: "Trebali smo odmah otići kući"

Bio je vidno ljut

Kapiten Osasune iznosi teške optužbe nakon poraza od Barcelone: "Trebali smo odmah otići kući"

Edmir Škorić

Kapiten Osasune David Garcia bio je vidno ljut nakon poraza njegove ekipe od Barcelone sinoć u Rijadu u drugoj utakmici polufinala Superkupa Španije.

Barcelona se dsota namučila protiv Osasune, na kraju je ipak slavila sa 2:0 i borit će se za trofej sa velikim rivalom Real Madridom, koji je dan ranije nakon produžetaka savladao Atletico s 5:3.

Igrači Osasune bijesni su nakon utakmice s Barcelonom i smatraju da su pokradeni. Posebno je kontroverzna situacija pred golom Roberta Lewandowskog jer je na početku te akcije Andreas Christensen bio u duelu s Joseom Arnaizom, ali sudija nije reagovao na prigovore igrača Osasune koji su tražili prekršaj.

David Garcia, kapiten Osasune, uvjeren je da se radi o zavjeri i da ostali klubovi nemaju ravnopravnu poziciju u mečevima s Barcelono mi Realom.

"Bilo je puno takvih situacija, sve su bile u korist Barcelone. Svi smo to vidjeli. Za mene je to faul. Ne želim biti populist, ali vidjelo se. Zaslužili smo više, ali je nemoguće se boriti protiv ovih stvari. Trebali smo odmah optići kući.

Oglasi

Superkup postoji da bi igrali Barcelona i Real Madrid i mi ostali smo tu reda radi", kazao je 29-godišnji defanzivac koji je cijelu karijeru bio član Osasune, a bio je i član španske reprezentacije od prošle godine.

Ovo je samo nastavak pritiska na najveće španske klubove koji su često u raznim skandalima, a naročtio Barcelona zbog nedavnih optužbi da je davala pare predsjedniku sudijske komisije u Fudbalskom savezu Španije.

Golove za Barcelonu u pobjedi nad Osasunom postigli su Lewandowski u 59. i Yamal u 93. minuti, a zboig povrede je teren u prvom dijelu morao napustiti Raphinha, kada ga je zamijenio Yamal.

Finale između Barcelone i Reala igra se u nedjelju od 20 sati i bit će zaista interesantno vidjeti kako će se završiti najnoviji El Clasico. S obzirom da se radi o direktnoj borbi za trofej, trebao bi to da bude istinski spektakl i uvjereni smo da hoće.

Real nešto bolje stoji ove sezone, pa u La Ligi je vodeći s 48 bodova, koliko ima i Girona, dok je Barcelona treća sa 41 bodom.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Protiv uefalone nije pokraden samo onaj ko nije igrao s njima. Mafijaški klub. Sve trofeje su pokrali. A što je najgore uopće ih nije stid...
2 5
Delegat
0 Realu ste napisali 70 objava za 24 sata a za ove druge niste ni rezultat mogli napisati smetljari
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti