Zbog novca otišao u Ukrajinu, pa pobjegao glavom bez obzira: Sada je pred novim početkom u velikanu
Foto - Instagram

David Neres se vraća

Zbog novca otišao u Ukrajinu, pa pobjegao glavom bez obzira: Sada je pred novim početkom u velikanu

M. Šljivak

Brazilski fudbaler David Neres (25) iznenadio je sve kada je u januaru ove godine potpisao ugovor sa Shaktarom iz Donetska.

Sjajni krilni fudbaler bio je na meti mnogih evropskih velikana, ali on se odlučio na odlazak u Ukrajinu i potpis za Shakhtar.

Međutim, mjesec dana kasnije počeo je ruski napad na Ukrajinu. Neres je s nekolicinom saigrača danima bio zatočen u hotelu u Kijevu, ali srećom početkom marta uspjeli su sigurno izaći iz države.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CacHsAuLlut/[/instagram]

Neres naravno neće imati problema u pronalasku novog tima, a trenutno je najbliži potpisu ugovora s lisabonskim velikanom Benficom.

A Bola tvrdi da je dogovor postignut i da će uskoro Neres zvanično biti predstavljen kao novi član Benfice.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

David Neres je karijeru počeo u Sao Paulu. Od 2016. godine je član Ajaxa gdje je igrao do januara ove godine i gdje je nastupio u 180 utakmica.

Shakhtar ga je platio 17 miliona eura s bonusima, ali nije dočekao da zaigra za ukrajinski klub i teško da će se tamo ikad vratiti bez obzira što ima ugovor.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti