Povreda završila karijeru istinske legende: "Danas je za mene tužan dan..."

David Silva rekao zbogom

Povreda završila karijeru istinske legende: "Danas je za mene tužan dan..." · Zvanično

Midhat Šljivak

Legendarni španski veznjak David Silva (37) okončao je karijeru. Nakon teške povrede koljena koju je doživio nedavno 37-godišnji fudbaler je odlučio da je kraj i da se više neće vraćati na teren. Danas je objavio oproštajni video.

David Silva je okončao fudbalsku karijeru. Legendarni veznjak se oprostio sa 37 godina, a nažalost njegovu veliku karijeru okončala je teška povreda koljena koju je zadobio prije nekoliko dana na treningu Real Sociedada.

S obzirom na to da ima 37 godina i da je proces oporavka dosta dug, Silva je odlučio završiti karijeru i danas je zvanično saopštio da je kraj.

"Danas je za mene tužan dan. Došao je trenutak da kažem zbogom onom čemu sam posvetio cijeli svoj život", rekao je David Silva i dodao je:

"Vrijeme je da kažem zbogom kolegama koji su mi kao porodica. Veoma ćete mi nedostajati. Hvala vam što ste učinili da se osjećam kao kod kuće", poručio je Silva uz zahvalu svim klubovima u kojima je igrao.

Oglasi

Legendarni fudbaler je karijeru počeo u Valenciji za čiji je prvi tim nastupao od 2004. do 2010. godine uz posudbe u Eibar i Celtu.

Najbolje dane karijere proveo je u Manchester Cityju. Građanima je posvetio 10 godina života i učestvovao je u velikom povratku ovog tima u vrh engleskog fudbala.

Od 2020. godine član je Real Sociedada kojem je prošle godine pomogao da uđe u Ligu prvaka i prava je šteta što nije odigrao barem još jednu utakmicu u ovom takmičenju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za reprezentaciju Španije s kojom je osvojio apsolutno sve što je mogao odigrao je 125 utakmica i postigao je 35 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi