Kraj u  Madridu, ali početak nove epizode za karijeru Garetha Balea
Foto - EPA

Seli u MLS?

Kraj u Madridu, ali početak nove epizode za karijeru Garetha Balea

Midhat Šljivak

Gareth Bale će na kraju ove sezone napustiti Real Madrid gdje je proveo proteklih devet godina karijere. 

Velšaninu ugovor s Kraljevima ističe. Odavno je odlučeno da on neće biti produžen, a Bale još nije odlučio šta će biti njegov naredni korak u karijeri.

Bilo je informacija i kako je 32-godišnji ofanzivac spreman da završi karijeru i da sve zavisi od reprezentacije Velsa i eventualnog plasmana na Svjetsko prvenstvo, ali danas stiže vijest da je Bale dobio unosnu ponudu za nastavak karijere.

MLS tim DC United u pregovorima je s Baleom i ponudili su mu saradnju uz unosan ugovor koji je navodno veći od cifre koju je u ovom klubu zarađivao čuveni Wayne Rooney.

Rooney je od ovog američkog tima uzimao tri i po miliona dolara po sezoni, ali navodno je ponuda za Balea još veća i pregovori uveliko traju.

Gareth Bale bi tako karijeru mogao nastaviti u MLS-u, no ostaje nam da vidimo hoće li se to zaista i desiti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Velšanin je s Realom u proteklim godinama osvojio apsolutno sve. I sam je postigao mnogo važnih pogodaka, ali je zbog svog opuštenog stava prema klubu postao neprijatelj navijača.

Bale je ukupno za Real Madrid odigrao 258 utakmica i postigao je 106 pogodaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1643277060
Babo je
0 4
Klicko
Najjači igrač u toj fašističkoj historiji toga izvjesnog kluba
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije